Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές με την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση, ανακοίνωσε ο Νίκος Νικολόπουλος που βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Οι επαφές δεν αφορούσαν ενδεχόμενο σύμπραξης με τους «Ελληνες» του Κασιδιάρη, όπως έμμεσα διευκρίνισε στο Peloponnisos FM, αλλά έγιναν μόλις ο Κανελλόπουλος αποφάσισε να άρει την απόφαση να ηγηθεί των «Ελλήνων» και να επανενεργοποιήσει το κόμμα του, ΕΑΝ.

Αν και υπήρξε συμφωνία σε πολλά σημεία μεταξύ Νικολόπουλου- Κανελλόπουλου, σύμπραξη δεν θα υπήρξε, αφού το ενδεχόμενο απορρίφθηκε ομόφωνα από τη διοικούσα Επιτροπή της ΧΡΙΚΕ, η οποία αποφάσισε αυτοτελή κάθοδο στις κάλπες της 21ης Μαΐου και μάλιστα θα καταθέσει υποψηφιότητα πάνω στην εκπνοή της προθεσμίας.

«Κατεβαίνουμε με έμβλημά μας τη δάδα που η ΝΔ ξέχασε στα υπόγεια…» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής, που στρέφεται προς την αντισυστημική ψήφο, πρωτίστως της κεντροδεξιάς πτέρυγας, επιμένοντας ότι είναι οι συνθήκες ώριμες για ανατροπή «αν και το Καθεστώς προσπαθεί με αντισυνταγματικά μέσα να εμποδίσει την έκφραση του αντισυστημικού έρωτα που τρέφουν χιλιάδες ψηφοφόροι, κυρίως νέοι». «Πάω γι’ αυτούς που δεν θέλουν να ψηφίσουν Μητσοτάκη» είπε και συμπλήρωσε με νόημα ότι προσβλέπει σε εξελίξεις που θα ευνοήσουν έναν «μεγάλο συνασπισμό».