Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό μαύρου χρήματος στις μονές του Αγίου Ορους ξεκίνησε η Αρχή κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Προσοχή: εγκληματική. Τα σημαντικά ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα Νίκη στις εκλογές του Μαΐου προκάλεσαν αυξημένη περιέργεια – όπως και τα χρήματα που δαπανά.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door:

«Ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγκου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ελεγχθούν εκτενώς τα οικονομικά των μοναστηριών, με ζητούμενο τον εντοπισμό ποσών που ενδεχομένως προέρχονται από «ύποπτες» αφετηρίες.

Και κυρίως να αποδεχθεί η εμπλοκή προσώπων που κατέρχονται στις εκλογές με τη Νίκη με τη διαδρομή ύποπτου χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη 15 (!) παράλληλες έρευνες, που αφορούν κάθε Μονή ξεχωριστά, ενώ ανασύρονται και παλαιότερες έρευνες της Αρχής για το Άγιον Όρος, που είχαν αρχειοθετηθεί, καθώς δεν είχαν βρεθεί στοιχεία. Και δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Θα ερευνηθούν όλα. Ως και τα κρεβάτια, ως μας μετέφερε γνώστης του θέματος – γνωρίζει κάτι;».