Μπορεί να βρέθηκε εκτός Μαξίμου εξαιτίας των δύο εκλογικών αναμετρήσεων στις οποίες οδηγηθήκαμε λόγω της ύπαρξης της απλής αναλογικής, αλλά οι συνήθειες του πρωθυπουργού δεν άλλαξαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρώτη του ανάρτηση στο αγαπημένο πλέον TikTok έχοντας αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας μετά τον «γαλάζιο» θρίαμβο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σε αυτή την πρώτη «επικοινωνία» με τους ακολούθους του μετά τη νίκη της Κυριακής, ο πρωθυπουργός έκανε μνεία στους μπλε φακέλους τους οποίους έλαβαν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στην πρωινή συνεδρίαση.

«Μέχρι το 2019 τα πράγματα γινόντουσαν λίγο διαφορετικά. Όταν κερδίσαμε για πρώτη φορά τις εκλογές, όλοι οι νέοι υπουργοί, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, πήραν έναν μπλε φάκελο σαν κι αυτόν, ο οποίος είχε μέσα όλα τα ορόσημα και όλες τις πολιτικές προτεραιότητες για το υπουργείο το οποίο αναλάμβαναν», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

@kyriakosmitsotakis_ Τι είναι ο μπλε φάκελος; #KyriakosMitsotakis ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

«Είναι ο καλύτερος τρόπος να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει συνέχεια μεταξύ των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και αυτά που θα κάνουν οι υπουργοί, από τη στιγμή που θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Φέτος οι φάκελοι περιλαμβάνουν: 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, 959 επιχειρησιακές, ναι καλά ακούσατε, δράσεις. Αυτά αφορούν όλη την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Από το βίντεο δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Peanut ο οποίος όπως αποκαλύπτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει και αυτός εναν μπλε φάκελο γιατί είναι… κομματόσκυλο! Φάκελο βέβαια δεν έλαβε, αλλά δεν έμεινε έτσι, καθώς ανταμείφθηκε με μια… πρωθυπουργική λιχουδιά.