Η απόφαση του Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει τον Οκτώβριο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων φαίνεται πως προκάλεσε αναταραχή και… εσωτερικά ζητήματα στους Σπαρτιάτες.

Η εξέλιξη αυτή, με την υποψηφιότητα Κασιδιάρη, χαροποίησε ιδιαίτερα τον Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο που τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι «είναι η μοναδική ελπίδα για την Αθήνα».

Κάτι που μάλλον δεν πολυάρεσε στον επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος άδειασε τον βουλευτή του λέγοντας ότι λειτουργεί αυτοβούλως και πώς θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα.

«Δεν είχα γνώση επί του θέματος και οφείλω εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως να πάρω κάποια μέτρα», ήταν τα λόγια του, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Λίγο μετά τις 09.00 το πρωί, η δικηγόρος του φυλακισμένου Κασιδιάρη γνωστοποιούσε με ανακοίνωση:

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και θα διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ.

Στόχος του να περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει την διοίκηση του δήμου. Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την ελληνική της ταυτότητα και τον ιστορικό της χαρακτήρα, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της.

Η εγκληματικότητα και τα άβατα του ιστορικού κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν. Δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, πολιτική προστασία, κοινωφελή έργα, φιλοζωικές και οικολογικές δράσεις, ενεργειακή αυτάρκεια των νοικοκυριών, θα διαμορφωθούν εξαρχής στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Η Χριστιανική πίστη και παράδοση των Αθηνών θα διαφυλαχτούν ακέραιες. Προτεραιότητά μας η ευημερία, η ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη του Αθηναίου πολίτη. Ενωμένοι μπορούμε να ξανακάνουμε την Αθήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων».

Ενόσω στους Σπαρτιάτες σφάζονται, συνομιλούν με τα θεία και ο Ηλίας Κασιδιάρης ετοιμάζει την υποψηφιότητα του, η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή τροπολογία που θα απαγορεύει στον καταδικασμένο Κασιδιάρη να συμμετέχει και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τεθεί προς ψήφιση τροπολογία απαγόρευσης συμμετοχής στις εκλογές προσώπων καταδικασμένων, ακόμα και πρωτόδικα, για σοβαρά ποινικά αδικήματα και μάλιστα θα είναι τροπολογία προσωπικά για τον Κασιδιάρη.