Σην υπόθεση της καταγγελίας του βιασμού και του ξυλοδαρμού της Ελένης Χρονοπούλου από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM με αφορμή αναρτήσεις και τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την υπόθεση, σημείωσε:

«Είναι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στελέχη κομματικών οργανώσεων. Εκπροσωπούν στις τοπικές τους κοινωνίες την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέχονται τέτοιες απόψεις στην αξιωματική αντιπολίτευση; Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν θα ανεχόμασταν ποτέ τέτοιες φωνές»

Σχετικά με τη συμμετοχή της καταγγέλλουσας στα ψηφοδέλτια, ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «οι ανακοινώσεις, θα γίνουν από τον πρόεδρο και το κόμμα στο κατάλληλο χρονικό σημείο.

Μιλάμε για μια υπόθεση, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινωνία και πρέπει να δούμε ως κράτος και ως κοινωνία, πώς προστατεύουμε μια νεαρή γυναίκα η οποία βρήκε το θάρρος και κατήγγειλε επώνυμα ένα τέτοιο γεγονός. Αναπτύσσεται ένας τοξικός λόγος και από στελέχη κομμάτων, εγώ επιμένω».

Με αφορμή τις δηλώσεις των κ.κ. Τσακαλώτου, Δραγασάκη ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σημείωσε: «Θα καλούσα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα να αποφασίσουν ποια τελικά είναι η γραμμή τους. Γιατί η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορούν για αλλαγή γραμμής, αλλά είμαστε οι μόνοι που έχουμε την ίδια ακλόνητη άποψη εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο. Η οποία τι λέει;

Σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, διεκδικούμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να μας δώσει δύναμη ως παράταξη να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και βάσει των ιδεών, των προτάσεων και του προγράμματός μας να διαπραγματευτούμε τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης στη βάση προγραμματικών προτεραιοτήτων και από εκεί και πέρα να δούμε τα πρόσωπα».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα πως το ΠΑΣΟΚ θα ανακαλέσει την επομένη των εκλογών όσα υποστηρίζει τώρα, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε: «Μάλλον κρίνει εξ ιδίων. Όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε στον ελληνικό λαό πως θα τελειώσουμε με τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο και μας έφερε το τρίτο μνημόνιο, τη συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Εφάρμοσε όλους εκείνους τους νόμους που διέλυσαν τη μεσαία και χαμηλή τάξη και υπερφορολόγησαν τον ελληνικό λαό. Θέλω να υπενθυμίσω στον κ. Τσίπρα πως εμείς ό,τι λέμε προεκλογικά, θα το εφαρμόσουμε μέχρι κεραίας και μετεκλογικά».