Για «παραδοχή Βαρβιτσιώτη ότι έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας την Τετάρτη (19/04) ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει την Ελλάδα στον εμφύλιο».

«Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκούνταν μόνο στο να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, συμπληρώνει: «Έφτασε στο σημείο να μετατρέψει την χώρα σε επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή μιας τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας και να εμπλέξει εμμέσως την Ελλάδα σε έναν εμφύλιο με εκατοντάδες νεκρούς και με Έλληνες μεταξύ των εγκλωβισμένων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Όταν πριν δύο ημέρες θέσαμε δημοσίως το ερώτημα αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι επικαλούμαστε θεωρίες συνωμοσίας. Σήμερα που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δύο επιλογές: Ή θα βγάλει συνωμοσιολόγο και τον κ. Βαρβιτσιώτη ή θα παραδεχτεί ο κ. Οικονόμου ότι είπε ψέματα.

Τα μισόλογα ότι ναι μεν έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την αξιοποίηση του κακόβουλου λογισμικού από την πολιτοφυλακή RSF δεν πείθουν κανέναν. Η σημερινή παραδοχή Βαρβιτσιώτη επιβεβαιώνει επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρατάει κρυφό το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ για να προστατέψει τον κ. Σμυρλή που έδωσε την άδεια εξαγωγής.

Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκούνταν μόνο στο να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού. Έφτασε στο σημείο να μετατρέψει την χώρα σε επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή μιας τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας και να εμπλέξει εμμέσως την Ελλάδα σε έναν εμφύλιο με εκατοντάδες νεκρούς και με Έλληνες μεταξύ των εγκλωβισμένων. Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;».

Η επίμαχη δήλωση Βαρβιτσιώτη

«Η άδεια εξαγωγής που δόθηκε στο Predator και στο Σουδάν δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο. Ο εμφύλιος δεν προκλήθηκε απ’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας, την Τετάρτη (19/04), στον «Real FM» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στη διευκρινιστική ερώτηση της δημοσιογράφου εάν δόθηκε τελικά άδεια εξαγωγής, ο κ. Βαρβιτσιώτης επικαλέστηκε δημοσιεύματα, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να υπογράφει τέτοιου είδους αποφάσεις και πρόσθεσε ότι «φαίνεται ότι έχει υπάρξει εξαγωγή στο Σουδάν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λίγο νωρίτερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, απάντησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προσπαθεί να γεννήσει θέματα που δεν υπάρχουν».