Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την απόφασή του για το αν θα διαγράψει ή όχι τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο «ο οποίος ενήργησε αυτοβούλως» και ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων.

Το δημόσιο άδειασμα του πρόεδρου των Σπαρτιατών, προκάλεσε μια πρωτοφανή κίνηση των βουλευτών. Εννέα από τους έντεκα συνολικά βουλευτές, υπέγραψαν δήλωση στην οποία καταδικάζουν τον πρόεδρο του κόμματος. Μάλιστα, πηγές του κόμματος, υποστηρίζουν ότι η δήλωση αυτή έχει τη στήριξη και των άλλων δύο βουλευτών Ασπιώτη – Γαυγιωτάκη.

stigkas

Μένει απόλυτα σιωπηλός ο Βασίλης Στίγκας

Ο Βασίλης Στίγκας, δεν θέλησε να προχωρήσει σε καμία δήλωση χθες, τηρώντας σιγή ιχθύος απέναντι στο «αντάρτικο» των βουλευτών του. Την ίδια ώρα, όλα τα σενάρια για το πως θα ενεργήσουν οι βουλευτές, σε περίπτωση που πράγματι διαγράψει τον βουλευτή Φλώρο είναι ανοιχτά.

Τα σενάρια

  • Ένα πιθανό ενδεχόμενο είναι να αποστείλουν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και να ανεξαρτητοποιηθούν, διαλύοντας έτσι τους «Σπαρτιάτες». Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να συσταθεί νέα κοινοβουλευτική ομάδα αφού συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό των 10 βουλευτών (συνολικά θα είναι 11), να αλλάξουν όνομα αλλά και επικεφαλής.
  • Ένα άλλο πιθανό σενάριο, είναι ο Βασίλης Στίγκας να αποδεχθεί την απομόνωση του και να κάνει ένα βήμα πίσω, να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος αλλά και της κοινοβουλευτικής ομάδας. Τότε, θα επιλεγεί νέος πρόεδρος, ο οποίος θα ηγείται των Σπαρτιατών.
@ellada24.gr Άρχισαν να τρώγονται οι Σπαρτιάτες: “Μοναδική ελπίδα η υποψηφιότητα Κασιδιάρη για την Αθήνα” – “Ο βουλευτής ενήργησε αυτοβούλως. Θα λάβω μέτρα” #greeknews #spartiates #ellada24 #vouli #kasidiaris #politiki #tiktokgr #greektiktok #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – Ellada24.gr