Σφοδρή αντιπαράθεση στην Βουλή το πρωί της Πέμπτης, μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με εκφράσεις πως «κουτσομπόλες», «τσεκουράκια», «δηλητήριο του διαδυκτίου» και «χειραγώγηση των ανεξάρτητων αρχών».

Ο Ανδρουλάκης απάντησε στην χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού και επανάφερε την υπόθεση των υποκλοπών με αφορμή νέα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι «μολυσμένο» sms με το λογισμικό Pretador έφυγε από κινητό τηλέφωνο πολιτικού προσώπου.

«Μας κατηγορούν για δηλητήριο του διαδικτύου και για κουτσομπολία. Είδαμε ειδήσεις χθες το βράδυ. Και μάθαμε από τον κ. Λαμπρόπουλο και τον κ. Σουλιώτη ότι πρόσωπο σε εξέχουσα πολιτική θέση έστειλε 11 μηνύματα Pretador από τον προσωπικό του αριθμό προς ισάριθμα ανυποψίαστα θύματα. Κάποια πρόσωπα πιθανόν να είναι ανάμεσά σας και να έχουν παρει τον φάκελο Μενουδάκου και να μη λένε κουβέντα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης για να προσθέσει «Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2021. Το εορτολόγιο της Ορθόδοξης πίστης μας, μας οδηγεί στον Θανάση, τον Φώτη, τον Αντώνη ή τον Γρηγόρη. Εχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο είναι το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από την αποστολή μηνυμάτων για να καταλάβει ο λαός την αγωνία σας να τα βρείτε με τον ακροδεξιό Βελόπουλο. Περιμένουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου γιατί σέβομαι τους αγώνες των προγόνων μας για δημοκρατία και ισονομία και κράτος δικαίου».

Από πλευράς Βορίδη σχoλιάστηκε το εξής:

«Mας λέτε κ. Ανδρουλάκη ότι σέβεστε το κράτος δικαίου. Μάλιστα. Πως ακριβώς το σέβεστε όταν επιλέγετε να κάνετε μέρος της πολιτικής αντιδικίας την Ανεξάρτητη Αρχή και να λέτε ότι είναι χειραγωγούμενη είτε απο εσάς είτε απο εμάς. Υποπίπτετε στο μεγάλο σφάλμα της λήψης του ζητουμένου. Θέλετε, για να είναι καλή η Αρχή, να συμφωνεί με όσα λέτε εσείς αλλά αυτό δεν είναι κράτος δικαίου».

Ο Υπουργός σε άλλο σημείο της απάντησής του επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς περι κουτσομπολιών γύρω από την έρευνα για τις υποκλοπές λέγοντας «Με εγκαλέσατε για κουτσομπολιά. Εσείς, πολιτικός αρχηγός όταν έρχεστε και μας λέτε για κάποιον που μπορεί να είναι ο Θανάσης ή ο Γρηγόρης που μπορεί να έστειλε ή να μην έστειλε μηνύματα δεν είναι κουτσομπολιά; Μεγαλύτερη κουτσομπόλα από αυτό που ακούσαμε προηγουμένως εγώ δεν έχω ακούσει. Σπερμολογίες, φήμες και κουτσομπολιά του διαδικτύου είναι αυτά. Ας πάνε στην δικαιοσύνη και να ελεγχθούν».

«Κόπτεστε για το Κράτος Δικαίου και πολύ καλά κάνετε. Κράτος δικαίου σημαίνει εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Την εμπιστεύεστε; Καθαρές κουβέντες. Θεωρείτε ότι κάνει την δουλειά της στην υπόθεση υποκλοπών; Μήπως θέλετε να της υποδείξετε πως να κάνει την δουλειά της ή τι συμπεράσματα να βγάλει; Εμείς λέμε ότι εμπιστευόμαστε την κρίση της και περιμένουμε τα συμπεράσματά της. Εσεις τι λέτε; Σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις έχει νομολογήσει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι πρέπει οι πολιτικοί να απέχουν».