Τα ματς που ΑΕΚ και Παναθηναϊκός περίμεναν ως γιορτή, με δεδομένη την επιστροφή στο Champions League, έχουν εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» για την ΕΛΑΣ μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου από χούλιγκαν. Με αποτέλεσμα η «Λεωφόρος» απόψε να έχει έντονη αστυνομική παρουσία.

Η εμπλοκή Ελλήνων στα σοβαρά επεισόδια έχει προκαλέσει οργή στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ από τη μία, ενώ την ίδια στιγμή, σε διάφορες πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται λόγος για κινητοποίηση αριστερών οπαδών και εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα φίλων της Μαρσέιγ, της Λιβόρνο και της Ζανκτ Πάουλι που φέρονται διατεθειμένοι να έρθουν στη χώρα μας.

Ακόμα και αν κάτι τέτοιο αποτραπεί, το αποψινό Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ (21.00) για τα προκριματικά του Champions League θεωρείται πλέον ως ματς υψηλής επικινδυνότητας τόσο για την UEFA όσο και για την Ελληνική Αστυνομία.

Με δεδομένη και την αποτυχία της ΕΛΑΣ σε όλα τα επίπεδα ώστε να μη συμβούν όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά τις προειδοποιήσεις από διάφορες πλευρές, είναι δεδομένο ότι απόψε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και γύρω από αυτό θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Κάτι ανάλογο θα συμβεί συνολικά στο κέντρο της Αθήνας, πολύ δε περισσότερο χαμηλά στην Αλεξάνδρας, όπου σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται ο Κεντρικός Σύνδεσμός της Θύρας 13 και το Δωματιάκι, το κάστρο δηλαδή της Original.