Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα η είδηση του θανάτου ενός 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ στα επεισόδια που προκλήθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έξω από την OPAP Arena.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά όσο περνά η ώρα, ο φίλος της ΑΕΚ που υπέκυψε στα τραύματά του εισήχθη στον Ερυθρό Σταυρό φέροντας πολλαπλές μαχαιριές. Την ίδια ώρα, οι τραυματίες σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι οκτώ και ανάμεσά τους βρίσκεται και ανήλικο παιδί, ενώ οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις 96 και γίνεται προσπάθεια από τις αρχές να εξακριβωθεί ποιος μαχαίρωσε τον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ.

ΑΕΚ

Ήδη, με το πρώτο φως της μέρας αρκετοί φίλοι της Ένωσης άρχισαν να καταφθάνουν στην OPAP Arena για να αφήσουν ένα λουλούδι ή να ανάψουν ένα κερί στο σημείο που δέχθηκε επίθεση ο Μιχάλης. Σχημάτισαν μάλιστα με κεράκια και το αρχικό του ονόματός του…

Με οργανωμένο σχέδιο οι Κροάτες

Σημειώνεται πως στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα

ΑΕΚ

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος

«Έτσι γ… η Λεωφόρος»

Η κάθοδος των «βαρβάρων» φαίνεται πως ήταν πολύ καλά οργανωμένη και πως είχε και insiders, αφού οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν χούλιγκαν που αυτοαποκαλούνται οπαδοί του Παναθηναϊκού, να βρίσκονταν ανάμεσα στους Bad Blue Boys της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και σε βίντεο που κυκλοφορεί, ακούγεται η φράση «Έτσι γ… η Λεωφόρος».

Την ίδια στιγμή, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια, τονίζει πως είναι υπέρμαχος του fair play και δίνει συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού Μιχάλη που είχε την ατυχία να βρεθεί στον διάβα των χούλιγκαν της Κροατίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. καλείται να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, με βασικότερο το πώς κατάφεραν οι χούλιγκαν να φτάσουν στην Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς να τους ελέγξει κανείς σε κανέναν από τους νομούς που πέρασαν και η ηγεσία της Αστυνομίας βρίσκεται υπ’ ατμόν, με τον υπουργό κ. Οικονόμου να ζητά εξηγήσεις για το τι πήγε τόσο λάθος.

Όπως είναι λογικό, κανένα ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παιχτεί υπό τέτοιες συνθήκες και η UEFA ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που θα διεξαγόταν σήμερα.