Σημαντική αύξηση στις κλοπές αυτοκινήτων παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι δράστες εφευρίσκουν ολοένα και περισσότερους τρόπους προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα οχήματα, με τους οδηγούς να μην ξέρουν από που να προφυλαχθούν.

Ένα κόλπο, το οποίο κάνουν οι κλέφτες ώστε να ανοίγουν τις πόρτες και, είτε να εξαφανίζονται με το όχημα, είτε να αφαιρούν αντικείμενα από το εσωτερικό, είναι αυτό με το κέρμα. Χρησιμοποιώντας ένα απλό νόμισμα στην εξωτερική χειρολαβή, συνήθως στην πόρτα του συνοδηγού ή των πίσω θυρών, μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση.

Πώς βάζουν το κέρμα

Οι δράστες συνηθίζουν να «χτυπάνε» σε πάρκινγκ εμπορικών κέντρων ή σούπερμαρκετ. Χωρίς να κινούν τις υποψίες, περπατούν δίπλα στα οχήματα. Σε δευτερόλεπτα και χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση, βάζουν ένα μικρό κέρμα σε μία από τις σχισμές της χειρολαβής. Όταν ο ιδιοκτήτης πατήσει το κουμπί του κλειδιού για το κεντρικό κλείδωμα, οι πόρτες θα κλειδώσουν, εκτός από αυτή που βρίσκεται το κέρμα.

Αφού ο κάτοχος απομακρυνθεί, οι δράστες ανοίγουν την πόρτα ήρεμα, κλέβοντας το αυτοκίνητο ή αφαιρώντας οτιδήποτε έχει αφήσει μέσα ο άτυχος ιδιοκτήτης.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο στο 4troxoi.gr