Κοιτώντας το τρέιλερ του Beckham, του ντοκιμαντέρ δηλαδή του Netflix για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, μια από τις σειρές του φετινού Οκτωβρίου που έχουν μπει στη λίστα με τα «άχαστα», ένα πράγμα σου μένει περισσότερο αν είσαι Έλλην…

Εκείνο το φάουλ. Η φαουλάρα, πιο σωστά. Στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Εθνική μας ομάδα στο «Όλντ Τράφορντ», στις 6 Οκτωβρίου του 2001. Πριν ακριβώς από 22 χρόνια, δηλαδή.

Μίνι υπενθύμιση των γεγονότων: Με τα γκολ του Άγγελου Χαριστέα (36’) και του Ντέμη Νικολαΐδη (68’) ήμασταν μπροστά στο σκορ – η ισοφάριση του Τέντι Σέρινγχαμ (67’) ουδόλως μας είχε πτοήσει.

Έμεναν δευτερόλεπτα για τη λήξη και κρατούσαμε, νομίζαμε γερά, μια νίκη γοήτρου, που θα ήταν παράλληλα ένα από τα σπουδαιότερα αποτελέσματα στην ιστορία της «γαλανόλευκης».

Οι Άγγλοι πάλι, έτρεμε το φυλλοκάρδι τους. Με τη διαφαινόμενη αυτή ήττα θα έμπλεκαν με τα μπαράζ για να περάσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Τι έγραψε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στο Instagram για αυτό το ιστορικό φάουλ

Κι ύστερα ήρθε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Με το τέλειο φάουλ. Ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα εκεί πού πήγε η μπάλα, με το φάλτσο και τη δύναμη που (του) ήρθε. Το 2-2 ήταν γεγονός, μαζί το τελικό αποτέλεσμα και τα «Λιοντάρια» πήραν έτσι απευθείας την πρόκριση για το Μουντιάλ.

Θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά γκολ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας και το βλέπουμε σε περίοπτη θέση στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο Netflix. Και ο ίδιος άλλωστε το έχει πολύ ψηλά ως γεγονός. Να τι έγραψε στο Instagram συνοδεία μιας φωτο από την αλησμόνητη αυτή στιγμή με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 22 χρόνων:

«Να είμαι αρχηγός της Αγγλίας… Παίζοντας στο γήπεδό μου, στο “Ολντ Τράφορντ”. Μία από τις πιο σημαντικές και σπέσιαλ στιγμές της καριέρας μου». Κοίτα να δεις που έστω και εξ αντανακλάσεως η Εθνική μας ομάδα κάνει… καριέρα στο Netflix!