Φθινόπωρο, Οκτώβριος. Ο καιρός έχει ψυχράνει και δεν είναι… spoiler να σας πούμε πως θα κρυώσει κι άλλο. Μην γκρινιάζουμε, βέβαια. Αυτό είναι το νορμάλ. Κι έπειτα, δεν είναι δα και άσχημα να κάθεσαι και λίγο στο σπιτάκι σου. Αγκαλιά με μια fleece κουβερτούλα, πατώντας το play, με καλές σειρές για συντροφιά…

Έχουμε, άλλωστε, εκλεκτό «πράγμα» που καταφτάνει στους δέκτες μας, σε διάφορες πλατφόρμες. Για να δούμε λοιπόν τι μας έχουν για μετά. Για το… εγγύς μετά, πιο σωστά. 

Οι σειρές που έρχονται αυτόν τον Οκτώβριο

Beckham

Καλύτερους ποδοσφαιριστές έχει βγάλει η Αγγλία. Μεγαλύτερο σταρ-ποδοσφαιριστή από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ όμως, όχι. Ο «Μπεκς» όρισε μια ολόκληρη εποχή με την παρουσία του, μια ολόκληρη ποπ κουλτούρα δομήθηκε πάνω του.

Κι αυτό ακριβώς εξετάζει αυτό το ντοκιμαντέρ των 4 επεισοδίων του Netflix. Το φαινόμενο Μπέκαμ. Από την παιδική του ηλικία, ως το άλμα προς τη δόξα και την επιτυχία, το γάμο του με την Βικτόρια, ως το σήμερα. Must see!

Netflix, από 4/10

σειρές

Everything Now

Την Σόφι Γουάιλντ περιμένουμε πώς και πώς να τη δούμε στο Talk to Me, ένα θρίλερ που έχει αποσπάσει κολακευτικές κριτικές. Στο Everything Now ο ρόλος της είναι πολύ διαφορετικός.

Υποδύεται την 16χρονη Mia, μια έφηβη που προσπαθεί να προσαρμοστεί στη σχολική ζωή μετά τη νοσηλεία της με διατροφική διαταραχή.

Όταν καταλαβαίνει πως έχασε πολλά όσο καιρό έλειπε κάνει μια λίστα με τα όσα πρέπει να κάνει για να «προλάβει» τους άλλους. Είναι στο στιλ του Sex Education, έχει και το μεγάλο συν της παρουσίας του σπουδαίου Στίβεν Φράι, παίζει τον ψυχοθεραπευτή της Μία.

Netflix, από 5/10

σειρές

Loki

Παιχνιδιάρικη και συναρπαστική, βγαλμένη από το σύμπαν των Avengers, μόνο τυχαία δεν έγινε μία από τις πιο πετυχημένες σειρές της Marvel.

Τα 6 επεισόδια της 1ης σεζόν του Loki ήταν εξαιρετικά και μας άφησαν με ένα cliffhanger που ζητάει απαντήσεις. Καταφτάνουν προσεχώς, ξανά μέσα από 6 επεισόδια – είναι κι αυτό ένα αβαντάζ για όσους δεν αρέσκονται σε σειρές που τραβάνε σε μάκρος.

Disney+, από 6/10

σειρές

The Fall of the House of Usher

Ο Μάικ Φλάναγκαν μας χάρισε το φοβερό και τρομερό The Haunting of Hill House, ενώ και το Midnight Mass ήταν κάτι παραπάνω από ΟΚ. Είναι ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά του Netfix.

Τι «λαχταρούδι» μας έχει τώρα για να μας… τρομάξει γλυκά όπως μόνο αυτός ξέρει; Ένα project που βασίζεται στην ομότιτλη ιστορία του Έντγκαρ Άλαν Πόε και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1839. Για ένα αρχοντικό που λέγεται ότι η μοίρα του είναι δεμένη με εκείνη της οικογένειας που το κατοικεί.

Μυστήριο, σασπένς και γνήσιος τρόμος θα συνοδέψει 8 επεισόδια που έχουμε σημειώσει ήδη στα «άχαστα».

Netflix, από 12/10

σειρές

Lessons in Chemistry

Μαθήματα χημείας. Μπορεί να το έχετε δει σε βιτρίνα βιβλιοπωλείου, μπορεί κάλλιστα και να το διαβάσατε. Ήταν σούπερ πετυχημένο αυτό το βιβλίο της Μπόνι Γκάρμους, από τα best seller της σεζόν. Τώρα γίνεται σειρά και αυτό ήταν το σωστό!

Η υπόθεσή τοποθετείται χρονολογικά στη δεκαετία του ’50. Η Ελίζαμπεθ Ζοτ (την οποία παίζει η Μπρι Λάρσον) είναι μια χημικός, που χάνει τη δουλειά της, αλλά όχι και τη ψυχραιμία της.

Καταφέρνει και γίνεται παρουσιάστρια τηλεοπτικής μαγειρικής εκπομπής και αρπάζει την ευκαιρία για να καταπολεμήσει το βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία του τότε, σεξισμό.

Apple TV+, από 13/10

σειρές

Neon

Η φήμη και το χρήμα είναι οι κεντρικοί άξονες αυτής της νέας σειράς που ακολουθεί τρεις φίλους που κυνηγούν με πάθος την επιτυχία στον κόσμο του reggaeton. Ή έστω μία ευκαιρία να εμφανιστούν κάπου… επί πληρωμή.

Υπάρχει έντονη μουσικότητα και ρυθμός σε κάθε σκηνή, με original νέο υλικό του βραβευμένου με Granny, Tainy. Ανάλαφρη και διασκεδαστική, ό,τι πρέπει για χαλάρωση φαίνεται…

Netflix, από 19/10

σειρές

Κεντρική Φωτό: Unsplash