Στα 36 του, παραμένει ένας εξαιρετικός επιθετικός. Ωστόσο, λίγο πριν αφήσει την Γκρέμιο και ξεκινήσει το ταξίδι που θα τον (ξανά)φέρει συμπαίκτη με τον Λιονέλ Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι, ο Λουίς Σουάρες προχώρησε σε μια εξομολόγηση που θα μας κάνει να δούμε λίγο διαφορετικά την (επαγγελματική) ζωή του.

Ο Ουρουγουανός άσος βασανίζεται από ένα μόνιμο πρόβλημα στο γόνατο, συνέπεια παλιάς χειρουργικής επέμβασης που δεν πήγε τόσο καλά: «Αισθάνομαι ένα μόνιμο πόνο, μερικές φορές δεν μπορώ να λυγίσω το πόδι μου. Αν έβγαζε υγρό, δεν θα μπορούσα καν να το κουνήσω. Τις μέρες πριν από τους αγώνες παίρνω τρία χάπια και πριν από το παιχνίδι πρέπει να κάνω ένεση. Αν δεν το κάνω αυτό, δεν μπορώ να παίξω.

Η αλήθεια είναι ότι οι πρώτες στιγμές του πρωινού είναι πολύ οδυνηρές. Όποιος με βλέπει πιστεύει ότι είναι αδύνατο να παίξω ένα παιχνίδι. Ο γιος μου μου ζητάει να παίξω μαζί του και δεν μπορώ», είπε ο άλλοτε σταρ της Λίβερπουλ και της Μπαρτσελόνα, ο οποίος παρόλαυτα κατάφερε και πέτυχε φέτος 27 γκολ και 17 ασίστ σε 53 παιχνίδια για την Γκρέμιο, δείγμα του πόσο ισχυρή θέληση διαθέτει.

«Αυτό που μιλάει είναι το σώμα μου και ο πόνος που νιώθω σε καθημερινή βάση είναι πολύς. Πρέπει να εξετάσω το τι θα κάνω στο μέλλον καθώς αν δεν αλλάξει κάτι, σε 5 με 10 χρόνια δεν θα μπορώ να παίξω μπάλα με τους φίλους μου ή πάντελ εξαιτίας της αρθρίτιδας», είπε επίσης ο Λουίς Σουάρες.