Ήταν φουλ επεισοδιακό το μεσοβδόμαδο Βραζιλία – Αργεντινή, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Σε αυτούς που παρασύρθηκαν από το γενικότερο κλίμα έντασης ήταν και ο Λιονέλ Μέσι. Με μια έντονη λογομαχία με τον Ροντρίγκο να το συνοψίζει.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ τα έβαλε με τον Βραζιλιάνο επειδή αποκάλεσε «δειλούς» τους παίκτες της «Αλμπισελέστε» για την απόφασή τους να φύγουν, για λίγο, από τον αγωνιστικό χώρο όταν ξέσπασαν βίαιες συμπλοκές στην εξέδρα.

Το FOX Sports έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ακούγεται ολόκληρος ο μεταξύ τους διάλογος.

Αναλυτικά, ο έντονος διάλογος μεταξύ Μέσι και Ροντρίγκο:

-Μέσι: “Είσαι ένα παιδί, θα πρέπει να προσέχεις τον στόμα σου. Ποιοι είναι δειλοί;”.

-Ροντρίγκο: “Κοίτα το παιχνίδι, θα μας δεις εκεί πέρα. Ερχόμαστε. Είσαι δειλός, είσαι δειλός”.

-Ροντρίγκο: “Είσαι μεγάλος μπελάς, γιατί θέλεις μόνο να μιλάς, όχι Λέο, όχι”.

-Μέσι: “Πρόσεχε το στόμα σου παιδάκι, σκάσε, πρόσεχε το στόμα σου, ξύπνα μικρό παιδί”.

-Μέσι: “Είμαστε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, γιατί είμαστε δειλοί; Σε ρωτάω, έλα να μου το πεις”.

-Μέσι: “Έγινα πρωταθλητής εδώ (εννοεί στο «Μαρακανά»).

Πάντως αυτή η λογομαχία είχε θλιβερή συνέχεια και μετά τη λήξη. Ο Ροντρίγκο έγινε στόχος ρατσιστικών επιθέσεων στα social media ακριβώς λόγω των όσων συνέβησαν με τον Μέσι. Δεν το άφησε αναπάντητο:

«Οι ρατσιστές βρίσκονται πάντα σε δουλειά. Τα κοινωνικά μου δίκτυα γέμισαν με βρισιές και κάθε λογής βλακείες. Είναι εκεί για να το δουν όλοι!

Αν δεν κάνουμε αυτό που θέλουν, αν δεν συμπεριφερόμαστε όπως νομίζουν ότι πρέπει, αν φοράμε κάτι που τους ενοχλεί, αν δεν κατεβάζουμε το κεφάλι όταν μας επιτίθενται, αν καταλαμβάνουμε χώρους που νομίζουν ότι είναι μόνοι τους, οι ρατσιστές αναλαμβάνουν δράση με την εγκληματική συμπεριφορά τους», σχολίασε ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης.