Το δεύτερο τρόπαιo της κατέκτησε η Μαρία Σάκκαρη στη Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό, καθώς επικράτησε με 0-2 σετ της Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ από τις ΗΠΑ.

Στις δηλώσεις της κατά την απονομή του τροπαίου, αφιέρωσε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της στον παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, που έφυγε από τη ζωή το περσινό καλοκαίρι.

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που είναι πίσω στην πατρίδα μου. Μακάρι να μπορούσαν να είναι εδώ μαζί μου, αλλά παρακολουθούν και είναι πολύ περήφανοι για μένα. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον παππού μου που έφυγε από τη ζωή πέρσι και στη γιαγιά μου που παρακολουθεί», είπε αρχικά και συνέχισε: «Δεν θέλω να ξεχάσω τον προπονητή μου, Τομ, που είναι μαζί μου τα τελευταία 5 χρόνια. Περιμέναμε πάνω από 4 χρόνια για τον 2ο τίτλο. Ακούσαμε τόσα πολλά άσχημα πράγματα, ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ τίτλο, ότι θα ήμουν Top 5 παίκτρια με μόνο έναν τίτλο. Όλα αυτά ήταν πολύ δύσκολα για μένα να τα ξεπεράσω και είμαι πολύ χαρούμενη που το πέτυχα εδώ αυτή την εβδομάδα».

Για την αντίπαλό της στον τελικό είπε: «Σε γνωρίζω πολλά χρόνια, δουλεύεις πολύ σκληρά, βλέπω τα stories που ανεβάζεις στο Instagram, πάντα ήξερα ότι είχες σπουδαίο παιχνίδι και αυτή την εβδομάδα έκανες το κλικ. Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις πολλές ακόμα ευκαιρίες και ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή».

Παράλληλα, ευχαρίστησε και την Γκαμπριέλα Σαμπατίνι, που ήταν η εκλεκτή καλεσμένη του τουρνουά και έκανε την απονομή: «Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ σήμερα, ξέρω πως έχεις παίξει με τη μητέρα μου. Σε θαύμαζε πολύ και πάντα έλεγε πολύ όμορφα λόγια για σένα. Είσαι ένας άνθρωπος που είχε για πρότυπο και εκείνη και εγώ. Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ, ήταν έμπνευση να σε έχουμε μαζί μας».

Τέλος, η Σάκκαρη απευθύνθηκε και στον κόσμο, που τη στήριξε όλη την εβδομάδα λέγοντας: «Το έχω πολύ πολλές φορές και επαναλαμβάνομαι, αλλά αυτό είναι το δεύτερο σπίτι μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Πώς εξελίχθηκε ο αγώνας

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα σχεδόν αψεγάδιαστο παιχνίδι και δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην αντίπαλό της, η οποία έκανε επίσης ένα τέλειο τουρνουά, όμως κόντρα στη Ελληνίδα δεν μπορούσε να κάνει νέα υπέρβαση. Μάλιστα, η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε 3-1 και 4-2 στα γκέιμ, κάνοντας ένα μπρέικ στο σερβίς της Αμερικανίδας, όμως η Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ με τρία αναπάντητα γκέιμ και ένα δικό της μπρέικ βρέθηκε μπροστά με 5-4.

Τα πράγματα ζόρισαν για τη Μαρία Σάκκαρη, εντούτοις δεν πτοήθηκε. Ανασυντάχθηκε, ισοφάρισε σε 5-5, πέρασε μπροστά με 6-5 και στο 12ο γκέιμ αν και η Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ προηγήθηκε 30-0 και ετοιμαζόταν για το 6-6, έκανε τρομερό φίνις, καθάρισε το γκέιμ και πήρε το πρώτο σετ με 7-5, κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τίτλο. Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστριες πήγαιναν μαζί μέχρι το 2-2, ώσπου η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να ξεφύγει με 4-2 και να γίνει το φαβορί για το τρόπαιο. Η Αμερικανίδα μείωσε σε 4-3, αλλά δεν είχε τίποτα άλλο να δώσει. Η πρωταθλήτριά μας πήρε τα δύο επόμενα γκέιμ, έκανε το 6-3 και έβαλε τέλος σε ένα σερί έξι χαμένων τελικών. Έγινε η «βασίλισσα» στη Γουαδαλαχάρα με το σπαθί της.