H Naomi Osaka ξέσπασε όταν δέχθηκε γιουχάρισμα από έναν θεατή κατά τη διάρκεια του αγώνα της εναντίον της Veronika Kudermetova στο Paribas Open στο Indian Wells της Καλιφόρνια. Φέρεται να της φώναξε: «Naomi, είσαι χάλια». Το σχόλιο είχε αρνητική επίδραση στην ψυχολογία της και τελικά αποκλείσθηκε από το Indian Wells, καθώς ηττήθηκε με 6-4, 6-0 από τη Ρωσίδα.

Η Osaka είχε μιλήσει στο παρελθόν για το πόσο σημαντική είναι η ψυχική υγεία, η οποία πρέπει να αποτελεί πάντα προτεραιότητα κάποιου. Η ίδια αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τους αγώνες και το συμβάν ενδέχεται να την αναστατώσει ξανά. Σύμφωνα με τη μετάδοση του Tennis Channel, κατά τη διάρκεια διαλείμματος στο παιχνίδι, η Osaka ζήτησε από τον διαιτητή το μικρόφωνο για να μιλήσει στο πλήθος, αλλά ο διαιτητής απέρριψε το αίτημα. Δεν είναι σαφές εάν ο θεατής αναγνωρίστηκε και απομακρύνθηκε από τον χώρο.

Αποκάλυψε ότι η επίθεση εναντίον της, της θύμισε το περιστατικό με την Serena Williams και την Venus, οι οποίες ήρθαν αντιμέτωπες με μια αντίστοιχη επίθεση το 2001. Μα δάκρυα στα μάτια η Osaka είπε: «με είχαν προσβάλει στο παρελθόν και δε με ενόχλησε πραγματικά. Όμως με προσέβαλαν εδώ. Έχω δει βίντεο με τη Venus και τη Serena να ταλαιπωρούνται εδώ, θα πρέπει να το δείτε και εσείς».

Η Venus τότε είχε αποσυρθεί από έναν ημιτελικό έπειτα από τραυματισμό στο γόνατο. Ο πατέρας της Richard και εκείνη κάθισαν στην συνέχεια πήγαν να παρακολουθήσουν την Serena στον τελικό εναντίον της Κιμ Κλιτζστερς. Τότε άρχισαν να τους γιουχάρουν, ενώ η Serena έπρεπε να αντιμετωπίσει τις προσβολές ενώ έπαιζε. Η 19χρονη τότε Serena κέρδισε τον τελικό, αλλά δεν έπαιξε στο Indian Wells για τα επόμενα 14 χρόνια.

Μιλώντας πριν από την επιστροφή της στο Indian Wells το 2015, η Serena Williams είπε ότι η εμπειρία αυτή την είχε κάνει να νιώθει ότι ηττήθηκε. «Ήταν δύσκολο για μένα να ξεχάσω. Πέρασα ώρες κλαίγοντας στα αποδυτήρια του Indian Wells μετά τη νίκη το 2001», είπε στο Time.com τον Φεβρουάριο του 2015.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Roman Abramovich: Στο χείλος της καταστροφής η Τσέλσι – Θα αναγκαστεί να την παραχωρήσει δωρεάν

Luka Modric vs Lionel Messi: Ο ένας «τρεχαντήρι» στα 37, ο άλλος περιπατητής από τα 31 του

Novak Djokovic: Άκυρη η συμμετοχή του στο Indian Wells και Miami Open – Η αντίδρασή του