Τίποτα απολύτως δεν προμήνυε αυτό που συμβαίνει εδώ και λίγες ώρες στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είχε ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2023 με μια νίκη ηρεμίας με τον Βόλο και φαινόταν να προετοιμάζεται για το απαιτητικό ξεκίνημα στη νέα χρονιά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ορίζει το τι και το πώς. Μόνο που ο Γιάννης Αλαφούζος, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είχε άλλη άποψη.

Όπως έφερε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στο ρεύμα της εποχής το 2021, έτσι και τώρα, όχι τόσο κόντρα στο ρεύμα μα σίγουρα αναπάντεχα, αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία τους μονομερώς, όπως αναφέρουν από την Τουρκία, και προχώρησε σε άμεση συμφωνία με τον Φατίχ Τερίμ, τον 70χρονο προπονητή που εδώ και δύο χρόνια δεν προπονεί και θυμίζει κάτι από Μπόλονι.

Μια μεγάλη και τζογαδόρικη ζαριά έριξε ο Γιάννης Αλαφούζος με την επιλογή του, με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από Τουρκία κι από τα εγχώρια αθλητικά μίντια, να θέλουν τον Τερίμ να έχει υπογράψει για 1.5 έτος με τους Πράσινους και να έρχεται αύριο κιόλας στην Αθήνα για να κάνει την πρώτη προπόνηση της ομάδας μετά την διακοπή για τα Χριστούγεννα. Με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να είχαν ταξιδέψει στις πατρίδες τους για να δουν τις οικογένειες τους, αυτή η είδηση και αλλαγή τεχνικής ηγεσίας θα είναι το μέγιστο σοκ.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Σέρβο προπονητή που ήταν ο πιο πετυχημένος της τελευταίας 12ετίας, με αιτία να είναι τόσο ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός όσο και η αίσθηση πως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με αυτόν προπονητή, ένας στόχος που για τη διοίκηση είναι πιο must από ποτέ.