Ο Rafael Nadal κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα και έκανε την ανατροπή, κατακτώντας το Australian Open. Ο Ισπανός έφτασε τα 21 Grand Slam. Στο πρώτο σετ ο Daniil Medvedev κυριάρχησε χάρη στα σερβίς. Ακόμα, εκμεταλλεύτηκε το χαμηλό ποσοστό του Nadal στα 2 σερβίς του, για να κάνει δύο breaks και να κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-2.

Στο δεύτερο σετ, ο Nadal έσπασε πρώτος το σερβίς του Medvedev, για να προηγηθεί με 3-1, όμως ο Ρώσος απάντησε στο έβδομο game μειώνοντας σε 4-3. Ο Ισπανός απάντησε κάνοντας break για το 5-3, αλλά το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης έκανε το τρίτο διαδοχικό break για να μειώσει σε 5-4. Στην συνέχεια κράτησε το σερβίς του, φέρνοντας το σετ στα ίσα με 5-5.

Δεν υπήρχε break για τα επόμενα δύο games και έτσι είχαμε time break. O Nadal έκανε πρώτος το mini break, αλλά ο Medvedev έκανε την ανατροπή πήρε το δεύτερο σετ με 7-6 (5), που τον έφερε μπροστά με 2-0. Ο Ρώσος έφτασε μία ανάσα από το break στο έκτο game όταν και προηγήθηκε με 0-40. Ο Rafa αντέδρασε κρατώντας το σερβίς του και κάνοντας εκείνος break στο ένατο game παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με 6-4.

Η αντίδραση του Nadal

Τα πρώτα πέντε games ήταν κρίσιμα για το τέταρτο σετ. Ο Ρώσος κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια είχε δύο break points για να προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Nadal έκανε εκείνος πρώτος το break για να προηγηθεί με 2-1. Ο Medvedev απάντησε αμέσως, όμως ο πλέον ασταμάτητος Nadal έσπασε το σερβίς του αντιπάλου και στη συνέχεια κράτησε το δικό του για να προηγηθεί με 4-2.

Στη συνέχεια αμφότεροι είχαν ευκαιρίες για να κάνουν break, όμως δεν τα κατάφεραν. Ο Ισπανός έκλεισε το σετ με 6-4 κι οδηγήθηκαν σε πέμπτο σετ, όπου έκανε το break στο πέμπτο game και στη συνέχεια έσωσε τρία break points. Ο Medvedev κατάφερε να σπάσει το σερβίς του στο δέκατο game, κάνοντας το 5-5. Ο τελικός συνεχίστηκε, και στο επόμενο game όμως ο Nadal έσπασε εκ νέου το σερβίς του Ρώσου για να προηγηθεί με 6-5.