Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Tokyo του 2020, η 4 φορές Χρυσή Ολυμπιονίκης Simone Biles αποφάσισε να αποσυρθεί λόγω του τεραστίου στρες το οποίο ένιωθε. 1,5 χρόνο μετά, χαρακτηρίζει την επιλογή της αυτή σε συνέντευξη με το NBC Sports «ό,τι καλύτερο έχω κάνει». 

«Το προηγούμενο Καλοκαίρι συναντούσα αγνώστους στον δρόμο που μου έλεγαν συγχαρητήρια. Όχι για τα Χρυσά μου Μετάλλια αλλά που έθεσα ως προτεραιότητα την ψυχική μου υγεία» αναφέρει η αμερικανίδα πρωταθλήτρια της γυμναστικής.

«Σήμερα, το ξέρω. Έκανα την σωστή επιλογή. 

Ξέρω ότι πολλοί θεωρούν πως απέτυχα, καθώς περίμεναν να κερδίσω 5 ή 6 μετάλλια. Το να αποχωρήσω, όμως, ήταν η μεγαλύτερή μου νίκη». 

Μεταξύ άλλων, η Simone Biles αναφέρει πως αρχίσει να βιώνει ένα φαινόμενο που οι αθλητές της ενόργανης αποκαλούν «the twisties». Όταν συμβαίνει αυτό, οι αθλητές αισθάνονται χαμένοι όταν αιωρούνται αν και πραγματοποιούν ασκήσεις τις οποίες έχουν ξανά κάνει εκατοντάδες φορές. «Το μυαλό και το σώμα μου δεν ήταν συντονισμένα» αναφέρει η 25χρονη.

«Για εμένα η επιλογή του να βάλω τον εαυτό μου πρώτο, ήταν η πιο γενναία που έχω πάρει.

Ο κόσμος περιμένει από εμάς να ξεπεράσουμε κάθε όριο για να κερδίσουμε στους εκάστοτε αγώνες. Δεν είναι, όμως, τόσο εύκολο. Ειδικά όταν έχουμε μόλις συνέλθει από το σοκ μίας πανδημίας».

Τελειώνοντας την συνέντευξη, αναφέρει πως εάν θέλει ένα πράγμα να γίνει μάθημα σε όλους από την εμπειρία της, είναι πως πρέπει να βάζουμε την ψυχική μας υγεία πάνω από κάθε άλλο.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images 

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Τσιτσιπάς: Εντυπωσιακή νίκη επί του Schwartzman στο Monte Carlo – Με διπλή κωλοτούμπα η πρόκριση στους 4

Twitter: Συνεχίζεται το «θρίλερ» με την εξαγορά του – Μπλόκο στον Musk από το διοικητικό συμβούλιο

Rihanna: «Fake News» το κέρατο σύμφωνα με το φερόμενο ως τρίτο πρόσωπο στην σχέση της