Στην αντεπίθεση μπαίνει το διοικητικό συμβούλιο του Twitter το οποίο και προσπαθεί να ανακόψει την προσπάθεια του Elon Musk να εξαγοράσει την εταιρία-κολοσσό. 

Μετά τις καταγγελίες των υπόλοιπων μετόχων ότι ο Musk προχώρησε σε αθέμιτη συμπεριφορά. μην ανακοινώνοντας την εξαγορά των μετοχών του Twitter ώστε να συνεχίζει να τις αγοράζει σε χαμηλή τιμή, προχωρούν σε μία έξυπνη λύση. Εάν επιμείνει ο Elon στην εξαγορά του Twitter, ως μεγαλομέτοχος θα προχωρήσουν σε μία στρατηγική όπου θα πλημμυρήσει η αγορά με μετοχές διαθέσιμες προς αγορά. Έτσι, ο καθένας θα μπορεί να αγοράσει μετοχές και θα μικρύνει σημαντικά το μερίδιο του νοτιοαφικανού enterpreneur.

Με αυτήν την στρατηγική το συμβούλιο στοχεύει στο να χρειαστεί να διαπραγματευτεί άμεσα με εκείνους όποιος επιθυμεί να αγοράσει μετοχές της εταιρίας που ξεπερνούν το 15%. Η στρατηγική αυτή ονομάζεται σε οικονομικούς όρους και ως «poison pill».

Αυτήν την στιγμή ο 51χρονος Elon Musk είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter με 9,2% του μέσου στην κατοχή του. Σκοπεύει να αποκτήσει το 100% του σε ένα κολοσσιαίο deal 41,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

*Κεντρική φωτογραφία: pexels.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Elon Musk: Αγόρασε 9,2% του Twitter – Είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία

Tesla, Space X και τώρα… Twitter: Ο Elon Musk προσφέρεται να το αγοράσει έναντι 41,39 δις δολαρίων

Elon Musk: «Βροχή» αγωγών από πρώην μετόχους του Twitter προς τον δισεκατομμυριούχο