Οι άνθρωποι δεν χορταίνουμε εύκολα. Θέλουμε να προσθέτουμε πάντα κάτι έξτρα σε μια εμπειρία για να την κάνουμε όσο πιο αξέχαστη. Η φετινή Super League είναι μια ποδοσφαιρική και αθλητική εμπειρία που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη, διότι έρχεται ως συνέχεια της περσινής, όπου 4 ομάδες ξεκίνησαν τα play offs ως διεκδικήτριες τίτλου, αλλά πολύ γρήγορα, στην 2η αγωνιστική, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βγήκαν εκτός. Φέτος, οι αποστάσεις είναι μικρότερες και είναι αρκετά πιθανό μέχρι και την Κυριακή να έχουμε 4 διεκδικητές.

Ίσως όμως αυτή η 4πλη διεκδίκηση να τελειώνει την Κυριακή, ανάλογα τα αποτελέσματα. Μπορεί όμως και όχι. Γιατί υπάρχει ένα σενάριο που μπορεί να κάνει τη φετινή Super League ακόμα πιο αξέχαστη και να απογειώσει το πρωτάθλημα στον θρόνο του καλύτερου όλων των εποχών.

Πώς μπορεί να γίνει η φετινή Super League η καλύτερη και αυτή με τις περισσότερες συγκινήσεις;

Είναι ένα σενάριο που μπορεί να φαίνεται τρελό τώρα, αλλά βασίζεται σε αποτελέσματα που δεν είναι απίθανα. Ίσα ίσα, που έχουν ίσες πιθανότητες με κάθε άλλο αποτέλεσμα.

Αυτή τη στιγμή, η βαθμολογία είναι διαμορφωμένη ως εξής:

ΑΕΚ 72

Παναθηναϊκός 71

ΠΑΟΚ 67

Ολυμπιακός 66

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ένα ματς λιγότερο, το μεταξύ τους στην Τούμπα που αναβλήθηκε μια φορά λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων και θα αναβληθεί και δεύτερη, αφού ήταν να γίνει 1η Μαΐου και ο Ολυμπιακός στις 2 θα παίζει στην έδρα της Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν να παίξουν 4 ματς ακόμα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός 5, με το μεταξύ τους. Η 4πλη ισοβαθμία μπορεί να επιτευχθεί στους 77 βαθμούς.

Πάμε να δούμε για κάθε έναν ξεχωριστά, με ποια αποτελέσματα μπορεί να φτάσει στους 77, χωρίς να επηρεάζει το μονοπάτι προς τους 77 για τους άλλους 3.

ΑΕΚ

Τα ματς που απομένουν: Παναθηναϊκός (Εντός), ΠΑΟΚ (Εκτός), Ολυμπιακός (Εκτός), Λαμία (Εντός)

Τα αποτελέσματα: Ισοπαλία με Παναθηναϊκό, Ήττα από ΠΑΟΚ, Ισοπαλία με Ολυμπιακό, Νίκη με Λαμία

Βαθμοί: 1+0+1+3=5

Σύνολο: 72+5=77

Παναθηναϊκός

Τα ματς που απομένουν: ΑΕΚ (Εκτός), Άρης (Εντός), ΠΑΟΚ (Εκτός), Ολυμπιακός (Εντός)

Τα αποτελέσματα: Ισοπαλία με ΑΕΚ, Νίκη με Άρη, Ισοπαλία με ΠΑΟΚ, Ισοπαλία με Ολυμπιακό

Βαθμοί: 1+3+1+1=6

Σύνολο: 71+6=77

ΠΑΟΚ

Τα ματς που απομένουν: Ολυμπιακός (Εντός), Λαμία (Εκτός), ΑΕΚ (Εντός), Παναθηναϊκός (Εντός), Άρης (Εκτός)

Τα αποτελέσματα: Ήττα με Ολυμπιακό, Νίκη με Λαμία, Νίκη με ΑΕΚ, Ισοπαλία με Παναθηναϊκό, Νίκη με Άρη

Βαθμοί: 0+3+3+1+3=10

Σύνολο: 67+10=77

Ολυμπιακός

Τα ματς που απομένουν: ΠΑΟΚ (Εκτός), Άρη (Εκτός), Λαμία (Εντός), ΑΕΚ (Εντός), Παναθηναϊκός (Εκτός)

Τα αποτελέσματα: Νίκη με ΠΑΟΚ, Νίκη με Άρη, Νίκη με Λαμία, Ισοπαλία με ΑΕΚ, Ισοπαλία με Παναθηναϊκό

Βαθμοί: 3+3+3+1+1=11

Σύνολο: 66+11=77

Θα παρατηρήσετε εύκολα πως δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα από τα υποθετικά που βάλαμε, που να απέχει χιλιόμετρα από την πραγματικότητα.

Ποιος κατακτά τη Super League σε 4πλη ισοβαθμία

Σε περίπτωση που αυτό το σενάριο συμβεί, τα κριτήρια στη Super League έχουν ως εξής:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες της Super League (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες της Super League (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο της Super League.

Σε αυτή την περίπτωση, τα αποτελέσματα της κάθε ομάδας στα ντέρμπι της Super League θα διαμορφώνονταν ως εξής σε επίπεδο βαθμολογίας από τα συνολικά 12 ματς που έχει δώσει ο καθένας με τους έτερους 3 διεκδικητές στη Super League:

  • ΑΕΚ 18 Βαθμοί
  • Παναθηναϊκός 17 Βαθμοί
  • ΠΑΟΚ 16 Βαθμοί
  • Ολυμπιακός 12 Βαθμοί

Η ΑΕΚ, λοιπόν, θα έβγαινε ξανά πρωταθλήτρια στην 4πλη ισοβαθμία, ο Παναθηναϊκός 2ος, ο ΠΑΟΚ 3ος και ο Ολυμπιακός 4ος, καθώς θα περίμενε και τον τελικό κυπέλλου, ελπίζοντας να μην το πάρει ο Άρης για να μην του φάει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, σε περίπτωση που δεν έχει κατακτήσει το Conference.

Πολλά τα απαιτούμενα, σαφώς, αλλά αν μπορούσαμε να δούμε ένα τέτοιο σενάριο, έστω με τα αποτελέσματα να έρχονται όπως τα γράψαμε, εκτός της τελευταίας αγωνιστικής, για να υπάρχει αδρεναλίνη στο φουλ στο φινάλε της Super League, θα το αγοράζαμε ασκαρδαμυκτί!