Είναι ένα θέμα που θα το εκτιμήσουν πολύ αυτοί που κάποτε αγαπούσαν να διαβάζουν αθλητικές εφημερίδες, περιμένοντας τι θα σκαρφιστούν για πρωτοσέλιδο τίτλο οι αρχισυντάκτες. Είναι ένα θέμα που δεν θα αφήσει αδιάφορους ούτε τους φαν του Μάρκου Σεφερλή. Είναι ένα θέμα, για να μην το κουράζουμε, γεμάτο λογοπαίγνια!

Κάνουμε συγκεκριμένα focus στα σουβλατζίδικα και πάμε στην κατηγορία «ονόματα που το… τερμάτισαν». Κατανοούμε την ανάγκη τους να διαφοροποιηθούν. Γιατί αλήθεια είναι πως το περίεργο σου μένει, το θυμάσαι. Το «Σουβλάκι ο Γιώργος» (τυχαίο το παράδειγμα) θέλει να πουλάς εξαιρετικό προϊόν για να ξεχωρίζεις από τους άλλους. Από την άλλη, μερικοί το παρακάνανε…

Στην τελική και πάντα βέβαια, τι να το κάνεις το όνομα άμα δεν έχεις τη χάρη. Στη γεύση κρίνονται όλα, για φαγητό μιλάμε. Μην παρεξηγηθούμε. Δεν ισχυριζόμαστε πως τα παρακάτω μαγαζιά δεν έχουν (ή είχαν) καλό σουβλάκι.

Κι άλλωστε παρόλο που το θέμα μας έχει να κάνει με σουβλατζίδικα, ουδεμία σχέση έχει στην πραγματικότητα με το τι πουλάνε. Αλλά με το πώς το πουλάνε. Επικοινωνιακά δηλαδή…

10 σουβλατζίδικα σκέτα… λογοπαίγνια

Gyroleague

«Καρφώνει» στη νοστιμιά; Ναι, απαντάνε φανατικά οι πιστοί αυτού του σουβλατζίδικου στο Γέρακα. Έχει καλό όνομα το ψητοπωλείο τούτο, για… κούπα. Από τα ωραία λογοπαίγνια, ομολογουμένως.

σουβλατζίδικα

M.I.L.F.

Αν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει το αρκτικόλεξο M.I.LF. στην ορολογία της ερωτικής βιομηχανίας θα θέλαμε να σε… γνωρίσουμε, θα είσαι σπάνια περίπτωση!

Αν όχι, μπορείς να ζήσεις την σε «σουβλακερί» εξευγενισμένη έκδοση: Meat I Live For. Το βρίσκουμε στην Αγία Παρασκευή. Και είναι… σέξι αν ρωτήσουμε τους (πολλούς) πελάτες του.

Γυρο-Bank

Με πειραγμένο logo της γνωστής τράπεζας, με πειραγμένο όνομα της γνωστής τράπεζας.

Έχοντας ως σλόγκαν το «Με τόκο στη γεύση» θα πηγαίναμε (μάλλον) να κάνουμε μια μικρή… κατάθεση για να δούμε τι λέει το προϊόν τους πέρα από την εμφανή αγάπη προς τα λογοπαίγνια.

Γύρο γύρω όλοι

Θα βρούμε αρκετά σουβλατζίδικα στην Αττική με αυτό το όνομα, από Πειραιά ως Δάφνη. Τι μας διδάσκει αυτό; Πως είναι μάλλον το προφανές με την περίσταση λογοπαίγνιο. Ορίστε, το είπαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν το… γυροφέραμε δηλαδή.

σουβλατζίδικα

Σκαντζόγυρος

Αν καταλάβαμε καλά έτσι όπως το ψάξαμε και συμπαθάτε μας αν κάναμε λάθος, έχει κλείσει το μαγαζί. Στο Γκύζη ήταν. Η απορία μας πάντως δεν είναι αυτή. Είναι γιατί άνοιξε με αυτό το όνομα. Κι άντε κάποιος το σκέφτηκε. Ένας δεν βρέθηκε να το σταματήσει;

Γυρο-κομείο

Ο γύρος είναι ένας λόγος να εμπνευστεί κανείς – αναμφίβολα. Άμα μάλιστα βρίσκεσαι κοντά σε κάνα Γηροκομείο ως επιχείρηση, το λογοπαίγνιο είναι μάλλον obvious. Τώρα αν είναι και πετυχημένο αυτό είναι μια εντελώς άλλη ιστορία…

σουβλατζίδικα

Ντερλικατέσεν

Γκουρμεδιάρικο και κουλτουρέ, από μας είναι ένα μεγάλο «ναι». Η καθομιλουμένη σκαρώνει και τέτοιες δημιουργίες. Θεσσαλονίκη και Κρήτη έχουν σουβλατζίδικα με αυτό το όνομα, από το βορρά ως το νότο δηλαδή!

Οι Σουβλάκες

Στη Νέα Φιλαδέλφεια καμαρώνουν γι’ αυτό το σουβλατζίδικο και πολύ καλά κάνουν. Έχει μια… αγένεια το όνομα σε πρώτο άκουσμα, αλλά η «ευγενική γεύση» και η καλή διάθεση των ανθρώπων που δουλεύουν το ματσάρει και με το παραπάνω.

σουβλατζίδικα

ΣουβLike

Στη… μαγευτική Λούτσα μεταφερόμαστε, στο Smart Park συγκεκριμένα, για το πιο social media σουβλατζίδικο στα πέριξ. Οι μύστες λένε καλά λόγια για το κεμπάπ του, οφείλουμε να πούμε.

Piggy – Πόπουλο

Να ένα λογοπαίγνιο που συναντά την αποδοχή μας. Το πήγαν παραπέρα από το προφανές οι άνθρωποι, το έψαξαν. Στο Παγκράτι το συναντάμε το μαγαζί σε περίπτωση που ψηθήκατε να ζήσετε τη φάση σαν παραμύθι. Και δεν έχει φτιάξει τυχαία… όνομα!

σουβλατζίδικα