Η αδαμιαία περιβολή προφανώς και αποτελεί ποινικό αδίκημα στις περισσότερες χώρες, ωστόσο ακόμα και τα… λίγα ρούχα αποτελούν αδίκημα για την πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου και επισύρουν πρόστιμο για τους παραβάτες!

Το δημοτικό συμβούλιο της παραθαλάσσιας πόλης Μπούντβα στο Μαυροβούνιο πήρε μια απόφαση που όμοιά της δύσκολα θα συναντήσει κανείς σε χώρα της Δύσης.

Η νέα απόφαση, που έλαβε έγκριση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφορά στον ρουχισμό των πολιτών, ντόπιων και τουριστών.

Πλέον, απαγορεύεται η βόλτα με ρούχα παραλίας στην περιοχή της παλιάς πόλης και στους δρόμους της πόλης, εκτός από την περιοχή της παραλίας. Όσοι μάλιστα δεν συμμορφώνονται θα πληρώνουν πρόστιμο 200 ευρώ!

Δηλαδή, αν κάποιος θέλει να πάει για μπάνιο στην παραλία και πρέπει πρώτα να βρεθεί στο κέντρο της πόλης για προμήθειες ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να είναι… ικανοποιητικά ενδεδυμένος!

«Τα πρόστιμα είναι πιο αυστηρά σε σύγκριση με τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην προηγούμενη απόφαση και η αστυνομία του δήμου της Μπούντβα είναι υπεύθυνη για τη συμμόρφωση με αυτή τη διάταξη», διευκρίνισε ο δήμαρχος Miloš Tajić, όπως αναφέρει το abcnews.al.

Εδώ είναι Βαλκάνια…

Με την έγκριση αυτής της απόφασης στο Κοινοβούλιο, η Μπούντβα συντάχθηκε στο πλευρό των πόλεων του Σπλιτ και του Ντουμπρόβνικ (πόλεις της Κροατίας), που επέβαλε πρόστιμα σε «γυμνούς» τουρίστες.

Από τον Αύγουστο του 2020 η πόλη του Ντουμπρόβνικ είχε λάβει παρόμοια απόφαση. Οι τουρίστες με ρούχα παραλίας που περπατούν κατά μήκος του Stradun και άλλων περιοχών του Ντουμπρόβνικ θα πληρώσουν στους επιθεωρητές πρόστιμο 130 ευρώ.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, στο Σπλιτ τέθηκε σε ισχύ μια νέα απόφαση, με την οποία επιβάλλονται πρόστιμα άνω των 150 ευρώ για τους παραβάτες.