Η μάχη της ενημέρωσης δεν είναι εύκολη. Οι ρεπόρτερ βάζουν πολλές φορές σε κίνδυνο τη ζωή τους, με μοναδικό σκοπό να μεταφέρουν την εικόνα και την κατάσταση που επικρατεί σε ένα μέρος που έχει πόλεμο, φλέγεται και ούτω καθεξής. Εννοείται πως εκείνη τη στιγμή, αν μιλήσουμε για ρεπορτάζ σε πυρκαγιά, που οι φλόγες είναι αποπνικτικές και δυσκολεύεται κάποιος να αναπνεύσει, να πρέπει κι εκείνοι σε όλα σωστοί.

Σε τέτοιες στιγμές, όμως, πρέπει να υπάρχουν όρια. Όρια που δεν πρέπει να ξεπερνιούνται. Πόσω μάλλον όταν υπάρχει αγωνία, ο άλλος κοντεύει να χάσει το σπίτι του και η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν. Είναι ανθρώπινα συναισθήματα που δεν γίνεται να τα προσπεράσεις.

Έτσι, το χθεσινό περιστατικό με τον δημοσιογράφο του Alpha, στη φωτιά στην Πεντέλη, έφερε προφανώς αντιδράσεις από τον κόσμο που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στη γωνία για να τα βάλει με όλους και με όλα. Αλλά δεν έχει και άδικο. Ειδικότερα, τη στιγμή που ένας εθελοντής στο Ντάφι έσωζε ένα σκυλάκι από σπίτι που είχε πάρει φωτιά και οι ιδιοκτήτες του έλειπαν, ο δημοσιογράφος βρήκε εκείνη τη στιγμή να του χώσει το μικρόφωνο στο στόμα.

Εκείνη τη στιγμή, καταγράφεις και σχολιάζεις την προσπάθεια του εθελοντή και τα πόσα μπράβο του αξίζουν, αλλά δεν κάνεις περαιτέρω ερώτηση. Να σου πει τι; Τι το σημαντικό μπορεί να ειπωθεί εκείνη τη στιγμή, όταν η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι από παντού;

Σε καμία περίπτωση δεν είναι το σύνολο των δημοσιογράφων και των ρεπόρτερ έτσι και εννοείται πως αυτή η στιγμή δεν αντικατοπτρίζει συνολικά τον εν λόγω δημοσιογράφο του Alpha, αλλά θα έπρεπε να καταλαβαίνουν όλοι πως σε δύσκολες ανθρώπινες συνθήκες, καλύτερα να βρίσκεσαι εκεί για την ενημέρωση, παρά να θες να καταγράψεις τον ανθρώπινο πόνο για την τηλεθέαση.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Πυρκαγιές: Τι αλλάξαμε στη ζωή μας από πέρυσι για να ελέγξουμε μια νέα καταστροφή; Μάλλον τίποτα…

Τι πρέπει να αλλάξει για να μην πεθαίνουν νέοι στην άσφαλτο: Δίπλωμα στα 21 και σύστημα πόντων από το σχολείο

Μήπως τελικά τα περιστατικά βίας και παρενόχλησης στο χώρο της υποκριτικής, συμβαίνουν μόνο εκεί;