Στο ερώτημα «πόσες ώρες θα άντεχες ξάπλα σε ένα κρεβάτι», οι περισσότεροι και περισσότερες πιθανότατα να απαντήσετε «άπειρες». Έλα όμως που δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται κι αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν όσοι συμμετέχουν στην «Ολυμπιάδα Τεμπελιάς» που διεξάγεται στο Μαυροβούνιο.

Εδώ και 12 χρόνια, η πόλη Μπρέζνα δίνει κίνητρο μέσω χρηματικού βραβείου ύψους 1.000 ευρώ σε όσους σκέφτονται να αράξουν σε ένα στρώμα για ώρες ή πιο σωστά για μέρες.

Οι κανόνες είναι αυστηροί καθώς έχεις μόλις ένα 15λεπτο διάλειμμα ανά οκτώ ώρες και δεν επιτρέπεται να σηκωθείς ή να καθίσεις. Αν μη τι άλλο, μπορείς να χρησιμοποιείς το κινητό σου, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να δεχθεί και επισκέψεις.

«Βρίσκομαι εδώ για πάνω από 800 ώρες», είπε η 23χρονη αισθητικός Λίντια Μάρκοβιτς στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Θα σηκωθώ όταν βαρεθώ, αλλά δεν ξέρω πότε θα συμβεί αυτό» συμπλήρωσε.

«Ο διαγωνισμός είναι ένα αστείο για το στερεότυπο ότι οι Μαυροβούνιοι είναι τεμπέληδες και θέλαμε να διοργανώσουμε κάτι που δεν έχει κάνει κανένας άλλος», δήλωσε από την πλευρά της η διοργανώτρια Ραντόνια Μπλαγκόγεβιτς.

Το προηγούμενο ρεκόρ της παραμονής επί πέντε μέρες στο στρώμα καταρρίφθηκε και από τους 21 συμμετέχοντες μόλις τέσσερις συνεχίζουν ακάθεκτοι.