Η ScotRai αναζητά εκπαιδευόμενους μηχανοδηγούς για μια από τις πιο γραφικές σιδηροδρομικές διαδρομές στον κόσμο. Η ScotRail είπε ότι το νέο προσωπικό θα έχει έδρα στο Fort William και είναι πιθανό να ταξιδεύει τακτικά στη γραμμή West Highland. Η γραμμή συνδέει τη Γλασκώβη με το Oban και επίσης το Fort William και το Mallaig, μεταφέροντας τους επιβάτες σε μέρη που έχουν παρουσιαστεί σε ταινίες και στην τηλεόραση. Οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν το Glenfinnan, το οποίο έχει εμφανιστεί στις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Το West Highland Line ψηφίστηκε ως το κορυφαίο σιδηροδρομικό ταξίδι στον κόσμο από τους αναγνώστες του ανεξάρτητου ταξιδιωτικού περιοδικού, Wanderlust, το 2009. Κατατάχθηκε πριν από τα ταξίδια στο Περού και το Trans Siberian Express.

Από τη Γλασκώβη η γραμμή χωρίζεται στο Crianlarich και μεταφέρει τους επιβάτες είτε περνώντας από το Loch Awe στο Oban είτε πάνω από το Rannoch Moor στο Fort William και το Mallaig. Οι σταθμοί της διαδρομής περιλαμβάνουν το Corrour, που ονομάζεται ο υψηλότερος στα 408 μέτρα (1.339 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και ο πιο απομακρυσμένος σταθμός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμφανίστηκε στην ταινία του 1996 Trainspotting, με πρωταγωνιστή τον Ewan McGregor.

Δουλειά μάγου; Ζητούνται οδηγοί για το σιδηροδρομικό ταξίδι του Χάρι Πότερ

Οι ταινίες του Χάρι Πότερ που γυρίστηκαν εκεί

Σκηνές για τον Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά και τον Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν γυρίστηκαν στην οδογέφυρα του Γκλενφινάν. Η ιδιωτική ατμομηχανή Jacobite εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες.

Ο ιστότοπος εργασίας Hijobs, ο οποίος πραγματοποιεί την πρόσληψη για λογαριασμό της ScotRail, περιέγραψε τις κενές θέσεις ως «ονειρικές δουλειές». Αν και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, ο επιτυχών υποψήφιος πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 ετών όταν ξεκινά την εκπαίδευση και θα πρέπει να περάσει ορισμένες ιατρικές εξετάσεις. Οι θέσεις εργασίας έχουν αρχικό μισθό 32.968 λίρες, αλλά θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 58.028 λίρες μόλις οι εκπαιδευόμενοι πιστοποιηθούν.

Πηγή: BBC