Συγκλονισμένη είναι η Ιταλία από τη ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου με θύμα την πρόεδρο του εκδοτικού οίκου των βιβλίων Χάρι Πότερ.

Η 45χρονη Adrienne Vaughan βρήκε φριχτό θάνατο μετά από σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους στο οποίο επέβαινε με ένα ιστιοφόρο μήκους 45 μέτρων.

Ο οδηγός του ταχύπλοου υποβλήθηκε σε τοξικολογικές εξετάσεις, που βγήκαν θετικές. Σύμφωνα με το ιταλικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, στον οργανισμό του 30χρονου από την Καμπανία εντοπίστηκαν αλκοόλ και ναρκωτικά και συγκεκριμένα κοκαΐνη.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Συγκλονιστικό βίντεο που γυρίστηκε από έναν καλεσμένο στη γαμήλια δεξίωση στο ιστιοπλοϊκό δείχνει τους καλεσμένους να χορεύουν, όταν ξαφνικά η μουσική σταματάει και όλοι σπεύδουν να δουν τι τους χτύπησε.

«Τι συνέβη;» ρωτάει μια γυναίκα καθώς ένας άντρας της απαντά: «Αυτό το πλοίο συγκρούστηκε μαζί μας!».

Στη θάλασσα βρίσκεται η κόρη της Vaughan η οποία παλεύει να κρατηθεί στην επιφάνεια ανάμεσα σε συντρίμμια και στην οποία πετάνε ένα σωσίβιο.

Ο σύζυγος της Vaughan , τραυματίστηκε επίσης. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο «Castiglione di Ravello», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό του ώμο, ανέφεραν τα τοπικά δημοσιεύματα.

Η 14χρονη κόρη της Βόγκαν και ο 11χρονος γιος της δεν τραυματίστηκαν, αλλά υποβλήθηκαν σε ψυχολογική θεραπεία μετά το σοκ που βίωσαν.

Ο 30χρονος οδηγός του ταχύπλοου νοσηλεύτηκε επίσης με τραύματα στα πλευρά και τη λεκάνη του -και φέρεται να απέτυχε σε τοξικολογικές εξετάσεις μετά τη σύγκρουση, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η Βόγκαν και η οικογένειά της είχαν ναυλώσει το ταχύπλοο και περιόδευαν στο «Fiordo Di Furore» στα ανοιχτά της ακτής του Αμάλφι κοντά στη Νάπολη το βράδυ της Πέμπτης, όταν το σκάφος έκανε μια απροσδόκητη στροφή 180 μοιρών και χτύπησε στο «Tortuga» που μετέφερε 85 άτομα, μεταξύ των οποίων Γερμανοί και Αμερικανοί τουρίστες, που γιόρταζαν έναν γάμο.

Ποια ήταν η Adrienne Vaughan

Η Adrienne Vaughan είχε γίνει επικεφαλής του οίκου Bloomsbury, του εκδοτικού οίκου που εκδίδει τα βιβλία του Χάρι Πότερ τον Σεπτέμβριο του 2021 και είχε πιάσει δουλειά στον οίκο ένα χρόνο νωρίτερα ως εκτελεστική διευθύντρια.

Είχε αναλάβει κάποια από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ όπως η σειρά Χάρι Πότερ. Κάποιοι πρώην συνάδελφοι της την περιγράφουν ως μία  «χαρισματική ηγέτη» και «μέντορα» που ήταν «πάντα πρόθυμη να βοηθήσει άλλους».ω

Φωτογραφία: Twitter