Το The Office είναι μια από τις κορυφαίες κωμικές σειρές που έχουμε δει τον 21ο αιώνα. Είναι με άνεση στο top-5. Και αυτό αποδεικνύεται από την απήχηση που έχει ως σήμερα, 17 χρόνια μετά την πρεμιέρα της και κοντά 10 χρόνια από το φινάλε της, ούσα πάντα στα trends στις πλατφόρμες που προβάλλεται σε διάφορες χώρες. Όπως αποδεικνύεται κι από το ότι το 50% των memes στο διαδίκτυο, προέρχονται από κει. Και από όλα τα memes που αφορούν τον εργασιακό χώρο, το 95% είναι από το The Office.

Υπάρχουν άλλωστε σελίδες σε Facebook και Instagram που έχουν φωτογραφία προφίλ τον Steve Carell, ενώ όλοι οι πρωταγωνιστές μιλάνε σχεδόν σε κάθε τους συνέντευξη για εκείνη την εποχή και έχουν πάρει φυσικά μεγάλο boost από τη σειρά. Ο Carell έφτασε να διεκδικεί Όσκαρ το 2014. Ο Krasinski το 2019 με την τρομερή ταινία A Quiet Place. Ο Ed Helms κεφαλαιοποίησε την καριέρα του με τα Hangover και ανέβηκε στην ιεραρχία των κωμικών στις ΗΠΑ.

Η Ellie Kemper πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Unbreakable Kimmy Schmidt και πήρε Emmy. Η Mindy Kaling έφτασε να είναι παραγωγός και σεναριογράφος σειρών και ταινιών.

Για όλα τα παραπάνω, το άκουσμα της είδησης πως ο Μάρκος Σεφερλής αγόρασε τα δικαιώματα του The Office για να το φέρει στην Ελλάδα στη δική του ελληνική version, μόνο ιδρώτα μας προκαλεί.

Όχι φυσικά γιατί έχουμε κάτι με τις ικανότητες ή το κωμικό ταλέντο του κ. Σεφερλή. Που δηλαδή δεν είναι κι ότι το θεωρούμε πια ταλέντο ή απολαμβάνουμε να τον βλέπουμε σε θεατρικά και στην τηλεόραση, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα το The Office να μείνει ως sitcom εξ Αμερικής και η ελληνική εκδοχή του να διατηρηθεί στη σφαίρα της φαντασίας. Στο κάτω κάτω, στο παρελθόν οι ΑΜΑΝ περιέγραψαν με επιτυχία όλες τις πιθανές καταστάσεις σε εργασιακά περιβάλλοντα.

Το ζήτημα με την οιαδήποτε μεταφορά του The Office στα ελληνικά δεδομένα, είναι αυτό ακριβώς: τα ελληνικά δεδομένα. Πέραν του ότι δεν βλέπουμε πως θα μπορέσει ο Μάρκος Σεφερλής σε επίπεδο κάστινγκ, αφού αυτός θα κάνει όλες τις επιλογές, και σε επίπεδο δημιουργικής γραφής θα καταφέρει να βγάλει κάτι έστω αστείο (μακάρι να μας διαψεύσει, αν και χλωμό), έχει φανεί στο παρελθόν σε αρκετές περιπτώσεις πως μια προσπάθεια απόδοσης ενός ξένου φορμάτ μυθοπλασίας, ιδίως εξ Αμερικής, έχει μάλλον αποτύχει.

Ο μόνος τρόπος να μπορέσει το ελληνικό The Office να πάει καλά, παρόλο που στην ελληνική τηλεόραση βλέπουμε πως δεν ευδοκιμούν οι κωμωδίες και δη με αυτοτελή επεισόδια, είναι ο Μάρκος Σεφερλής να αφήσει στην άκρη το 90% από τις νόρμες του. Και σε επίπεδο επιλογής ηθοποιών και σε σκετσάκια και σε σενάριο. Γιατί στις ΗΠΑ το The Office το έφτιαξαν κωμικοί που έχουν και προϋπηρεσία στο stand up, ένα είδος κωμωδίας πολύ πιο κοντά στο κοινό απ΄αυτό που πρεσβεύει ο Σεφερλής. 

Άλλη πάλι επιλογή, είναι η σειρά να μην φτιαχτεί για την τηλεόραση, αλλά για κάποια πλατφόρμα τύπου ANT1+.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Οι ερωτικές σκηνές με τον Βασίλη Μπισμπίκη είναι ενδιαφέρουσες»

Έξαλλη η Καινούργιου με τον Νικηφόρο: «Κανονίστε να έρθει να ζητήσει συγγνώμη…Καταλαβαίνεις γιατί δεν έχει φτάσει στην κορυφή»

Η εξομολόγηση της Παπουτσάκη για τον χωρισμό με τον σύζυγό της: «Δεν θα μπορούσε να είναι εύκολος ο αποχωρισμός μας»