Ο Λάκης Λαζόπουλος ασχολείται με την κωμωδία όλα τα χρόνια της καριέρας του. Αν το κάνει καλά ή όχι, είναι στην κρίση του καθενός. Ο ίδιος πάντως δηλώνει θιασώτης της κωμωδίας και αριστοφανικός. Όταν λοιπόν τον ρωτούν για τον Μάρκο Σεφερλή και του ζητούν να εκφράσει άποψη για την κωμωδία που καταθέτει 32 χρόνια σε θέατρο, τηλεόραση και όποιο άλλο πιθανό μέσο, το λογικό θα ήταν να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

«Δεν ξέρω καν τι κάνει ο Μάρκος Σεφερλής, ξέρω μόνο ότι ασχολείται με το είδος της κωμωδίας. Δεν έχω μελετήσει, ούτε τον έχω δει ούτε στο θέατρο ούτε κάπου αλλού».

Αυτό που σκέφτεται κάποιος διαβάζοντας αυτή τη δήλωση, είναι ότι ο Λάκης Λαζόπουλος μάλλον δεν λέει ακριβώς αυτό που πιστεύει και ξέρει, αλλά δίνει μια διπλωματική απάντηση. Γιατί στην πραγματικότητα, το πιθανότερο είναι πως θα ήθελε να δηλώσει απόσταση από την κωμωδία που πρεσβεύει ο Σεφερλής, αλλά καλοκαιριάτικα να στρέφεις πάνω σου όλο το fanbase του, δεν είναι και το πιο σοφό. Χώρια του ότι αν έπρεπε να κρίνει τον Σεφερλή, ίσως να έφτανε στο σημείο να δει πως έχουν αρκετά κοινά και επιλήψιμα σημεία στην κωμωδία τους.

Απλώς, ο Λαζόπουλος αντιλαμβάνεται το ρεύμα της εποχής και έχει επιλέξει μια κάποια αποχή μέχρι να μετρήσει σωστά το πώς θα προσεγγίσει ξανά την κωμωδία, ενώ ο Μάρκος Σεφερλής δεν έχει διάθεση να αλλάξει τη μανιέρα του και να υποταχθεί σε όσα ορίζει η εποχή.

Η απάντηση του πάντως, αν και δε μας εξέπληξε, γιατί ο Σεφερλής έχει δείξει πως δεν παίρνει ελαφριά την άγνοια ή την μη αποδοχή του «τεράστιου ταλέντου του», μας οδήγησε εν τούτοις σε ένα βαθύ φιλοσοφικό ερώτημα: πρέπει όλοι να γνωρίζουν ποιος είναι και τι κάνει ο Μάρκος Σεφερλής και ο κάθε Μάρκος Σεφερλής;

«Αν ο Λαζόπουλος δεν ξέρει τι κάνει ο Μάρκος Σεφερλής ύστερα από 32 χρόνια στο χώρο αυτό, με δύο δικά του θέατρα, από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, ένα καλοκαιρινό, το Δελφινάριο, κι ένα χειμερινό, το Περοκέ, με τηλεοπτικές εκπομπές σχεδόν όλη την εβδομάδα, με δύο θεατρικές παραστάσεις, διότι τώρα παίζεται και Σάββατο και Κυριακή θεατρική μου παράσταση στον ΑΝΤ1, με παρουσιάσεις πρωινών εκπομπών, με τόσες εκπομπές που έχω κάνει τόσα χρόνια στην τηλεόραση, με 500 εκατομμύρια views στο Youtube και λίγα λέω, τι να πω; Οι θεατές, όμως, και όποιοι άκουσαν τη δήλωσή του καταλαβαίνουν για ποιο λόγο έγινε».

Τα λόγια αυτά του επιχειρηματία της κωμωδίας (κωμικό δε μου πάει η καρδούλα να τον χαρακτηρίσω) θέτουν το προαναφερθέν ερώτημα. Η απάντηση, λογικά, θα έπρεπε να είναι αρνητική. Κανείς δεν είναι δηλαδή υποχρεωμένος να γνωρίζει τι ακριβώς κάνει ο Σεφερλής. Είναι πιθανό ακόμα και κατά λάθος να μην έχει δει τίποτα απ΄αυτόν ή να έχει δει τόσο λίγο ώστε να θεωρεί ότι δε μπορεί να τον κρίνει. Κι από την πλευρά του Λαζόπουλου αυτό θα ήταν θεμιτό να ειπωθεί. Αν ο Λαζόπουλος δεν κινείτο τόσα χρόνια στα ίδια μέρη με αυτά του Σεφερλή.

Ακόμα κι αν έκοβε λάσπη κάθε φορά που τον έβλεπε, από σύμπτωση και μόνο θα έπεφτε πάνω σε κάποιο θεατρικό του, σε κάποια συνέντευξη του. Για έναν άνθρωπο κιόλας που για 14 χρόνια έκανε ένα Τσαντίρι που σχολίαζει την καθημερινότητα, δεδομένου ότι ο Σεφερλής πολλάκις έχει απασχολήσει, από επαγγελματική ανάγκη και μόνο, θα είχε μπει στη διαδικασία να δει κάτι. Έστω για να έχει μια άποψη. Όχι απαραίτητα για να την πει δημόσια, αλλά έστω για να συζητήσει με τους φίλους του.

Στο κάτω κάτω, ο Σεφερλής δεν του έχει κάνει και κάτι ώστε να τον πετυχαίνει τυχαία στην τηλεόραση και να αλλάζει κανάλι, βασιζόμενος μόνο σε σχόλια άλλων και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και όχι στη δική του κρίση. 

Κι εγώ τώρα με το που δω Σεφερλή στην τηλεόραση, έχω αλλάξει κανάλι πιο γρήγορα κι από τον Λούκι Λουκ όταν βγάζει το πιστόλι. Αλλά πρώτα είδα αρκετά τον Σεφερλή για να φτάσω σε αυτό το σημείο.

Επομένως, προς μεγάλη μου έκπληξη, θα συμφωνήσω με τον Σεφερλή πως η δήλωση του Λαζόπουλου δεν ενέχει ειλικρίνεια. Από την άλλη όμως, το να βγαίνεις και να λες «δε γίνεται να μη με ξέρει εμένα ο τάδε γιατί έχω κάνει τόσα», δεν είναι και ό,τι καλύτερο και μάλλον trailer έπαρσης είναι….

* Φωτογραφία: NDP

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Super Κική: Για πόσο θα δικαιολογείται από το σκοτεινό παρελθόν της;

Κι αν το στήθος της Καινούργιου είναι πλαστικό, εσένα τι σε νοιάζει κυρία μου;

Τα ερωτικά μας προβλήματα «περνάνε από τον καναπέ» των celebrities και των Youtubers – Είμαστε στην εποχή της απόλυτης διεπαφής;