Το ατόπημα στην πραγματική ζωή, είναι ένα απλό λάθος που στο εξηγεί κάποιος και επιλέγεις αν θα το κατανοήσεις ή αν θα το αγνοήσεις. Στα social media το λάθος είναι αιτία για δικαστήριο και απαίτηση για ισόβια ποινή. Ο Χρήστος Δάντης το έχει ζήσει καλά αυτό το 2018, όταν έκανε το λάθος να βγάλει ένα τραγούδι με τίτλο «Καργ… σε μισώ». Όλοι του επιτέθηκαν, τον αποκάλεσαν σεξιστή, είπαν ότι προωθεί την πατριαρχία και όλα τα γνωστά.

Ήταν τότε μια εποχή που αναδυόταν η τραπ μουσική η οποία έχει παρόμοιους στίχους και πιθανώς ο Χρήστος Δάντης ήθελε να πειραματιστεί με αυτό το ύφος. Άλλωστε, στην πορεία του έχει κάνει τις μεταβάσεις του από το μπουζούκι στο μπάσο και προς τα πίσω. Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν ήταν της περίπτωσης «σεξισμός και μισογυνισμός», αλλά της περίπτωσης «κακό τραγούδι που έχει όμως πιασάρικο τίτλο και θα κολλήσει σε κάποιους».

Έλεγε το τραγούδι πουθενά ότι όλες οι γυναίκες είναι καργ..; Όχι. Έκανε πουθενά το τραγούδι γενικεύσεις; Όχι. Γιατί άραγε μεταφράστηκε έτσι; Γιατί έτσι βόλευε. Μέχρι και η Σάνυ Μπαλτζή του είχε επιτεθεί. Η Μπαλτζή που έχει γράψει στίχο «μπάσταρδε πονάνε οι λέξεις». Εκεί δεν πείραζε να λέει κάποιον μπάσταρδο, ο Χρήστος Δάντης πείραζε που έλεγε κάποια «καργ…».

Και φανταστείτε, ήταν το 2018. Δεν μιλάμε για σήμερα. Αν έβγαζε σήμερα αυτό το τραγούδι ο Χρήστος Δάντης, τότε θα έπρεπε να εξαφανιστεί μια για πάντα και να πάει να κλειστεί σε καμιά σπηλιά στην Κρήτη ή σε κανένα βουνό.

Πάμε στο σήμερα λοιπόν. Στο σήμερα που ο Χρήστος Δάντης βρίσκεται στο πλάι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου και κάνει αναρτήσεις για οικονομική τους στήριξη για να βγάλουν τα δικαστικά έξοδα.

«Στόχος μας είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας Κωστόπουλου, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα έξοδα της δίκης, αλλά και το να είμαστε δίπλα της, ώστε να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της και ότι ενώνουμε τις φωνές μας μαζί της και ζητάμε Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης μέσω του συνδέσμου gogetfunding.com/justice-for-zak, ο οποίος συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του/της Ζακ/Zackie Oh, είναι ακόμη εν ισχύ και υπάρχει ανάγκη για οικονομική στήριξη».

Τώρα είναι καλός ο Χρήστος Δάντης;

Μάλιστα, ο Χρήστος Δάντης προέβη σε δεύτερη ανάρτηση όπου αναφερόταν με επιθετικό τόνο σε όσους ενοχλήθηκαν από τη στάση του στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου.

«Είδα πως αρκετοί ενοχλήθηκαν σε σχέση με την ανάρτηση μου για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του Ζακ Κωστοπουλου στον αγώνα που κάνει για να βρει δικαιοσύνη. Υπενθυμιζω ότι ο Ζακ Κωστοπουλος δεν πέθανε επειδή έφαγε μεταλλαγμένα, δεν πέθανε από κάποια ασθένεια, αλλά τον ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ στην κυριολεξία επειδή ήταν «διαφορετικός». Αφήστε εμένα να στηρίζω τους ανήμπορους να ζήσουν με το δικαίωμα τους να ναι «διαφορετικοί», κι εσείς ανοίξτε κανένα λαγούμι να κρυφτείτε, γιατί το πολύ “Αντριλίκι” είναι ύποπτο “κοπέλες μου”».


Αυτοί που τον έκραξαν, είναι ίδιοι. Δεν αλλάζουν. Παραμένουν το ίδιο επικίνδυνοι κοινωνικά. Δεν χρήζουν ανάλυσης. Αυτοί που χρήζουν ανάλυσης είναι όσοι στάθηκαν στο πλευρό του. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι είχαν βαλθεί να τον διαλύσουν σε επίπεδο ονόματος πίσω στο 2018. Από ένα λάθος, είχαν βγάλει γενίκευση για όλη του την πορεία και αμολούσαν γνωστές ατάκες του στυλ «ποτέ δε μου άρεσε η μουσική του, είναι χάλια».

Αυτοί οι «δικαιωμένοι» τώρα μόνο ανδριάντα που δεν του στήνουν. Φυσικά ο Χρήστος Δάντης δεν είναι άλλος απ΄αυτόν που είχαν στήσει στον τοίχο. Απλώς σε αυτά που οι ακραίοι των social media θεωρούν λάθη, ενορχηστρώνουν φουλ επίθεση μέχρι να καταστραφεί ο άλλος και να ντρέπεται να πάει μέχρι και το σουπερμάρκετ για ένα διάστημα. Γιατί έτσι έχουν μάθει.

Κατηγορούσαν τον Δάντη για γενίκευση, αλλά είναι αυτοί που έκαναν επαγωγή της, κατά τη γνώμη τους, λάθος επιλογής τραγουδιού, σε όλη του την καριέρα και τον χαρακτήρα. Κι αν αύριο μεθαύριο ο Δάντης βγει και πει κάτι που δεν τους αρέσει, όχι κάτι ακραίο, πάλι στις επάλξεις θα είναι για να του «ρίξουν».