Τα έχουμε γράψει μία. Τα έχουμε γράψει δύο. Θα τα γράφουμε κάθε μα κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία γιατί η τοξικότητα έχει βαρέσει ταβάνι και δεν λέει να σταματήσει, ενισχυμένη από τον φθόνο και την υπέρμετρη ανάγκη του καθενός να πείσει τον κόσμο γύρω του πως είναι ηθικά τέλειος, άμεμπτος, αψεγάδιαστος. Η Αθηνά Οικονομάκου δίνει μια ακόμα αφορμή να ειπωθούν τα αυτονόητα και να μην κατρακυλίσουμε στην αναπαραγωγή του τι γράφεται στο Twitter όπως κάνουν οι ιστοσελίδες τούτης της χώρας που εκπαιδεύουν ανδρείκελα κι όχι ανθρώπους με αντίληψη.

Τι έχει γίνει λοιπόν με την Αθηνά Οικονομάκου; Ποιο το έγκλημά της; Το έγκλημά της είναι ότι ανάρτησε στο προφίλ της ένα βίντεο όπου προωθεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Σαντορίνη. Η ανάρτησή της αυτή έγινε το πρωί της Τρίτης, μιας ημέρας στην οποία τα πύρινα μέτωπα είναι πολλά, είναι έντονα, είναι καταστροφικά.

Επιτέθηκαν λοιπόν με ορυμαγδό στην ανάρτηση αυτή και της ζήτησαν τον λόγο που τολμάει η θρασύτατη να κάνει τέτοιες αναρτήσεις ενώ καίγεται η χώρα.

Ας πάμε λοιπόν πάλι το ποιηματάκι μπας και αλλάξει κανένας εγκέφαλος από τους ελάχιστους λειτουργικούς που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα.

Αρχικά, να πούμε πως η Αθηνά Οικονομάκου δεν προωθούσε ένα οποιοδήποτε πολυτελές ξενοδοχείο. Προωθούσε το ξενοδοχείο που έχει με τον σύζυγό της. Άρα, πρακτικά, απλώς βοηθούσε την επιχείρηση της, της οικογένειας της. Όχι ότι αν δεν ήταν το δικό της ξενοδοχείο θα άλλαζε κάτι, απλά εδώ υπάρχει ακόμα πιο ξεκάθαρη κατάσταση.

Ας μου εξηγήσει κάποιος από πού κι ως πού θεωρείται ασέβεια προς την απώλεια της περιουσίας κάποιου, το να ανεβάσεις στα social μια φωτογραφία σου από ένα ξενοδοχείο ή ένα βίντεο. Μήπως δεν ανεβάζουν από την πρώτη μέρα που καίγεται η Αλεξανδρούπολη και άλλα μέρη, φωτογραφίες από παραλίες, από νησιά, από στιγμές διασκέδασης; Είναι ασεβείς όλοι αυτοί προς τους πυρόπληκτους;

Ή ξέρει κανείς τι κάνει η Αθηνά Οικονομάκου πίσω από τις αναρτήσεις της, πίσω από την ζωή που δείχνει στα social media; Δηλαδή αν όσο ανεβάζει αυτό το βίντεο, η Οικονομάκου δίνει κι ένα πεντοχίλιαρο σε οργανισμούς για πυρόπληκτους, αν στέλνει ένα φορτηγό τρόφιμα στον Άλλο Άνθρωπο – δεν λέω ότι τα κάνει, δεν την ξέρω τη γυναίκα – θα τα είχατε καλά με τον εαυτό σας;

Η Αθηνά Οικονομάκου είναι ένας ακόμα αποδιοπομπαίος τράγος

Μην ψάχνετε να βρείτε παντού εχθρούς, παντού κακούς ανθρώπους. Μη σας κάνει τυρόγαλο τον μηδαμινό σας εγκέφαλο το σινεμά. Δεν υπάρχει κάποιος δόλος, κάποια δήλωση αδιαφορίας πίσω από το βίντεο που ανέβασε η Αθηνά Οικονομάκου και η κάθε Οικονομάκου. Κι ούτε έχει και καμία υποχρέωση να εναρμονίσει τα συναισθήματα της και τη ζωή της με βάση τα άσχημα που συμβαίνουν στα πέριξ ή με βάση τη δήθεν ηθική ανωτερότητα του κάθε σχολιαστή που το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η ζηλοφθονία και το κόμπλεξ κατωτερότητας.

Μπορεί να σταματήσει η Αθηνά Οικονομάκου τις φωτιές; Μπορεί να σώσει τους πάντες και τα σπίτια τους; Όχι, δε μπορεί. Άρα, δεν πειράζει κανέναν που προωθεί την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ της και του συζύγου της.

Κι αν πειράζει αυτή, τότε πειράζουμε όλοι όλους. Θα βγαίνει ο καθένας μεθαύριο και θα λέει «καλά δεν ντρέπεσαι να ανεβάζεις φωτογραφίες χαρούμενες όταν στην Τιθορέα ο σύνδεσμος παραγωγών φέτας δυσκολεύεται να πουλήσει και δεν έχουν να φάνε;», και δεν θα έχει τελειωμό.

Σταματήστε να θέλετε να επιβάλετε την ψευτοανωτερότητα σας στον κόσμο, να κάνετε επίδειξη ηθικής, γιατί όποιος επιδεικνύει την ηθική του, είναι ο περισσότερο ανήθικος. Ακόμα περισσότερο, είναι έκδηλο πως η Αθηνά Οικονομάκου και όλοι οι γνωστοί, αποτελούν τον εύκολο στόχο. Επειδή δε μπορούμε να τα πούμε εκεί που θέλουμε, επειδή δε μπορούμε να αναγνωρίσουμε φωναχτά τη δική μας μικρότητα, μας είναι ευκολότερο να τα βάλουμε με εκείνη.

ΥΓ. Η «δημοσιογραφία» στην Ελλάδα έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη και γι’ αυτό ίσως δεν πρόκειται να καταληφθεί εύκολα. Δεν χρειάζεται την ΤΝ για να φέρει ρομπότ. Δημιουργεί η ίδια, με τις επιταγές της Google, ρομπότ. Και βλέπεις τα σάιτ γεμάτα με «Δίκασε το Twitter την Οικονομάκου». Ε, αφού το Twitter την δίκασε, προτείνω τους μισθούς των αρχισυντακτών και φελλοδιευθυντών που διοικούν τις ιστοσελίδες της χώρας, να τους παίρνουν τα τρολοπροφίλ στα social media. Αφού αυτά δικάζουν, αφού αυτά δίνουν το περιεχόμενο, εσείς αγαπητοί συναδέλχαχαχα δεν χρειάζεστε.

ΥΓ1. Να υποθέσω φταίει κάποιος άντρας που μόνο γυναίκες κράζουν την Οικονομάκου…