Ο Ibrahim Hamadtou από την Αίγυπτο έχει εκπλήξει τους θεατές που παρακολούθησαν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο αθλητής έκανε τον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά πινγκ -πονγκ ανδρών Class 6 αυτή την εβδομάδα και ο κόσμος ήταν έκπληκτος όταν τον είδε να παίζει χωρίς χέρια.

Ο 48χρονος Ibrahim Hamadtou έχασε και τα δύο χέρια σε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα όταν ήταν 10 ετών, αλλά κατάφερε να βρει έναν τρόπο να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο, και πλέον αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους. Συγκεκριμένα, καρά την ρακέτα του πινγκ πονγκ στο στόμα του και σερβίρει το μπαλάκι με το πόδι του. Πέρα από την αφοσίωση του στο άθλημα, θρέφει αγάπη για τα τρία του παιδιά.

Μετά το ντεμπούτο του σε ολόκληρη τη σκηνή, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έμειναν έκπληκτοι με την ικανότητά του. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε να επικρατήσει και έχασε τον αγώνα του πρώτου γύρου με 3-0 από τον αθλητή της Νότιας Κορέας, Park Hong-kyu.

Ωστόσο, παραμένει απτόητος και είναι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσει στον διαγωνισμό και σίγουρα κατάφερε να ξεχωρίσει με την εμφάνισή του. «Είμαι λυπημένος για την ήττα, αλλά ελπίζω να κερδίσω τον επόμενο αγώνα», είπε μετά το παιχνίδι.

Γιατί διάλεξε το πινγκ – πονγκ

Αυτός είναι ο δεύτερος Παραολυμπιακός του και αγωνίστηκε στους Αγώνες του Ρίο το 2016 σε ηλικία 43 ετών. Πριν από αυτό, κέρδισε τεράστια φήμη μετά τα τρία ασημένια μετάλλια στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα και το Egypt Open.

Είπε ότι τον τράβηξε το άθλημα λόγω της πρόκλησης που του έθεσε το να παίζει χωρίς χέρια. «Ήμουν στο κλαμπ όπου διηύθυνα έναν αγώνα μεταξύ δύο φίλων μου», είπε ο αθλητής σε συνέντευξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πέρυσι.

«Διαφωνούσαν σε ένα σημείο, όταν μέτρησα ένα πόντο υπέρ ενός από αυτούς, και τότε μου είπε ο άλλος παίκτης, μην παρεμβαίνεις καθώς δεν θα μπορέσεις ποτέ να παίξεις. Ήταν αυτή η δήλωση που με ώθησε να αποφασίσω να παίξω πινγκ -πονγκ». Έτσι, μια ατυχής δήλωση τον έκανε να θέλει να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο και να παλέψει σκληρά για αυτό.

«Μου πήρε σχεδόν ένα χρόνο εξάσκησης για να συνηθίσω να κρατάω τη ρακέτα με το στόμα και να κάνω το σερβίς. Με την εξάσκηση και το τακτικό παιχνίδι αυτό το προσόν βελτιώθηκε», είπε ο Ibrahim Hamadtou.

«Το να φτάσω στο Ρίο το 2016 ήταν ένα από τα όνειρα που προσπαθούσα να φτάσω και όταν μου ήρθε η ευκαιρία, ήμουν πολύ χαρούμενος που ήμουν μέρος του υπερθεάματος στη Βραζιλία.

Ibrahim Hamadtou

Ibrahim Hamadtou

Δυστυχώς, δεν προετοιμάστηκα αρκετά για ολοκληρώσω αυτό το όνειρο. Τώρα έμαθα από την εμπειρία του Ρίο 2016 και δουλεύω σκληρά για ένα άλλο στάδιο, το Τόκιο. Ο στόχος μου στο Τόκιο 2021 είναι να είμαι σε καλή φόρμα. Να παίξω καλύτερα από ό, τι στο Ρίο για να πετύχω ένα μετάλλιο σε αυτό το τουρνουά. Το μήνυμά μου στους Αιγύπτιους και Αφρικανούς παίκτες είναι: τίποτα δεν είναι αδύνατο».

Στους καλύτερους παίκτες του κόσμου ο Ibrahim Hamadtou

Ο Αιγύπτιος παίκτης πινγκ -πονγκ κλήθηκε να είναι μεταξύ των καλύτερων παικτών στον κόσμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομαδικής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2014 στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

«Προσπαθούσα πρώτα να χρησιμοποιήσω τον βραχίονα κάτω από το μπράτσο και προσπάθησα επίσης να χρησιμοποιήσω άλλα πράγματα που δεν λειτουργούσαν τόσο καλά», είχε πει ο Ibrahim Hamadtou. «Τέλος, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το στόμα μου».

https://www.intronews.gr/o-ellinas-paraolybionikis-michalentzakis-katektise-to-chalkino-sta-100m-elefthero

«Αγωνιζόμενος στους πρώτους Παραολυμπιακούς Αγώνες από τότε που ξεκίνησε το πινγκ πονγκ στο διεθνές επίπεδο το 2004, ο Ibrahim Hamadtou αντιμετωπίστηκε ως θρύλος από τους συναγωνιστές και συναθλητές του. Παρόλο που δεν πέρασε στη φάση των ομίλων, η στάση και ο τρόπος παιχνιδιού του Αιγύπτιου έδειξαν πραγματικά την ουσία του Παραολυμπιακού αθλήματος », γράφει μια έκθεση στην επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων, αναδεικνύοντας τις στιγμές του 2016.