Συνήθως έχουμε μια στρεβλή, συχνά χαζή και μάλλον στερεοτυπική εικόνα για τους πολύ γυμνασμένους ανθρώπους: ότι είναι υπερβολικά ματαιόδοξοι, ότι περνούν τη μισή τους μέρα θαυμάζοντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη, ότι μπορεί να φιλάνε τα δικέφαλά του όπως ο «Αγάπη Μόνο – Τάσος Ποτσέπης», ότι ασχολούνται μόνο με τους μυς τους και επενδύουν τα χρήματά τους στο πώς θα «φουσκώσουν» περισσότερο κι ότι δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι.

Johnson

Ο Dwayne Johnson, ο «The Rock», έρχεται να συνθλίψει όλες αυτές τις θεωρίες κάτω από τα μούσκουλά του: υπήρξε βιοπαλαιστής και μετά παλαιστής για το WWE, ενδιάμεσα αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου, έγινε ηθοποιός, celebrity, influencer, παραγωγός και επιχειρηματίας σε τόσες πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις, που σχεδόν έχουμε χάσει το μέτρημα: είναι o Dwayne Johnson πολυεκατομμυριούχος ή δισεκατομμυριούχος;

Dwayne Johnson: Θα «τρέξει» για το αξίωμα;

Η περιουσία του Dwayne Johnson, επίσημα, είναι γύρω στα 800 εκατομμύρια δολάρια – αλλά αν αποφάσιζε να ρευστοποιήσει το ποσοστό του σε μια και μόνο εταιρεία του, της τεκίλας «Teramana», θα διπλασίαζε την περιουσία του μέσα σε ένα βράδυ. Όχι κι άσχημα για ένα παιδί από την Καλιφόρνια, με μπαμπά και παππού παλαιστές, που έζησε – μεταξύ άλλων – στη Νέα Ζηλανδία και τη Χαβάη.

Johnson

Υπάρχει και κάτι ακόμα σπουδαιότερο: παρότι ο Dwayne Johnson ποτέ δεν έχει εκφράσει ανοιχτά κάποιο ενδιαφέρον για την πολιτική, ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί τον θέλουν και τον βλέπουν μελλοντικά ως Πρόεδρο των ΗΠΑ. Διότι είναι αυτοδημιούργητος, έξυπνος, με πτυχίο στην Εγκληματολογία και τη Βιολογία, καλός και στοργικός μπαμπάς, πετυχημένος επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής.

Johnson

Πάνω απ’ όλα, ο Dwayne Johnson είναι ένας πενηντάρης, θετικός άνθρωπος, χαμογελαστός, που ό,τι πιάνει, γίνεται χρυσός. Και οι Αμερικανοί, που βλέπουν την τρίτη ηλικία να τους κυβερνά, μια με τον Τραμπ και μια με τον Μπάιντεν, πολύ θα τον ήθελαν για Πρόεδρο. Τι λέει ο ίδιος; Χαμογελά ευγενικά, ευχαριστεί για την τιμητική «πρόταση», θέλει να ασχοληθεί με τα παιδιά του, αλλά αφήνει ένα παραθυράκι ανοιχτό στο μέλλον. Ποτέ δεν ξέρεις…

Η εκτίναξη ενός «Βράχου»

Όπως και να έχει, το πολιτικό μέλλον του «The Rock» μπορεί να είναι ασαφές και ομιχλώδες, αλλά το επιχειρηματικό του παρόν είναι ξεκάθαρο και κρυστάλλινο. Το δούλεψε όμως, το έχτισε προσεκτικά σαν τα μπράτσα του, το «τάισε» με προσοχή και συνέπεια όπως ταϊζει το σχεδόν δίμετρο σώμα του με πολλές χιλιάδες θερμίδες και υδατάνθρακες καθημερινά όπου λιώνει στο γυμναστήριο, δεν λύγισε από τις δυσκολίες και δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Η καριέρα του Dwayne Johnson στο αμερικανικό ποδόσφαιρο δεν πήγε καλά, αφού οι τραυματισμοί ουσιαστικά ακύρωσαν την υποτροφία που πήρε από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και τελικά γνωρίστηκε με την πάλη, αυτό που γνωρίζουμε ως wrestling και υπήρχε στο DNA του από γενιά σε γενιά: από το 1996 που πρωτοεμφανίστηκε ως «Rocky Maivia» πραγματικά εκτοξεύτηκε και παράλληλα εκτόξευσε το WWE (πρώην WWF, μέχρι που τους πήραν στο κυνήγι οι οικολόγοι, που είχαν προλάβει το όνομα…) μέχρι το 2004.

https://youtu.be/TkMiAgPBUMI

Ως τότε είχε προλάβει να βγάλει μια αυτοβιογραφία (το 2001) που έγινε ανάρπαστη και να κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο «Scorpion King» το 2002. Η κινηματογραφική πορεία του Dwayne Johnson είναι λίγο – πολύ γνωστή: «Walking Tall», «Get Smart», «Be Cool», «Tooth Fairy», «Ηρακλής», «San Andreas», «Baywatch», «Central Intelligence», «Τζουμάντζι», «Ουρανοξύστης», συμμετοχή στη σειρά ταινιών «Fast & Furious», είναι κάποιες από τις ταινίες που έχει πρωταγωνιστήσει.

Καμία απ’ αυτές δεν είναι κανένα αριστούργημα της 7ης τέχνης, όλες τους όμως ευχάριστες για την τσέπη του – πλέον, βγάζει περίπου 100 εκατομμύρια το χρόνο από τη συμμετοχή του σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και τα δικαιώματα που εισπράττει.

Είναι πολλά τα λεφτά, Dwayne Johnson…

Πέρα από τα 100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, που εισπράττει από την ηθοποιία, και το περίπου 1,3 εκατομμύριο που παίρνει για κάθε εμπορικό ποστ που κάνει στο Instagram, ο «The Rock» είναι ένα δαιμόνιο επιχειρηματικό μυαλό.

Johnson

Από το 2012, έχει ιδρύσει με την πρώην σύζυγό του και παντοτινή συνεργάτη του, Dany Garcia, την εταιρεία παραγωγής «Seven Bucks Productions», η οποία πέραν του να διαχειρίζεται τα social media του και την παρουσία του στο Youtube, κάνει παραγωγές όπως αυτή του «Shazam!», του «Baywatch», του «Ουρανοξύστη» και πολλών άλλων. Το όνομά της η εταιρεία το χρωστάει σε μια μαύρη περίοδο της ζωής του, όταν «κόπηκε» από μια καναδέζικη ομάδα ποδοσφαίρου και πήγε στη Φλόριντα έχοντας ακριβώς 7 δολάρια στην τσέπη.

Ο Dwayne Johnson έχει μεγάλες εμπορικές συμφωνίες με την «Apple», τη «Ford» και την «Under Armour» – όταν κυκλοφόρησε το παπούτσι «Project Rock 1», δεν έμεινε ούτε… κορδόνι μέσα σε 30 λεπτά.

Κατέχει περίπου το 30% της τεκίλας «Teramana», που υπολογίζεται ότι κοστίζει πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχει επενδύσει στο real – estate, αγοράζοντας και πουλώντας πολυτελή σπίτια. Έχει φτιάξει το «Athleticon», που είναι ό,τι και το «Comic-Con» για τους λάτρεις των κόμικ: εκδηλώσεις γύρω από τη γυμναστική, με εκθέσεις, εκδηλώσεις, πάρτι, συναυλίες και επιδείξεις.

Βρίσκεται πίσω από το ενεργειακό ποτό ΖΟΑ, το οποίο κρατά και πίνει με τρόπο απολαυστικό όταν γυμνάζεται, ανεβάζοντας τα πλάνα στο Instagram. Έχει κυκλοφορήσει μια σειρά παγωτών, τα «Salt and Straw», με πέντε γεύσεις, εμπνευσμένες από τα cheat – meals που τρώνε όσοι κάνουν αυστηρή διατροφή.

Johnson

Έχει επενδύσει σε νέες, μικρές επιχειρήσεις οι οποίες μεγάλωσαν, έχει αγοράσει το «Football Minor League», προσβλέποντας σε συνεργασία με το NFL που θα του φέρει πολλά εκατομμύρια και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά ίδρυσε το 2006 το «Dwayne Johnson Rock Foundation», μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται με παιδιά με ασθένειες, διαταραχές και αναπηρίες για να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή τους και να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της ζωής τους.

Τεράστιος! Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ποιος μπορεί να του κλείσει το δρόμο προς τον Λευκό Οίκο;