Μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο η εξομολόγηση της πριγκίπισσας Κέιτ Μίντλετον για τη «μάχη» που δίνει με τον καρκίνο προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

Η πριγκίπισσα, ντυμένη απλά και με ψυχραιμία, εξομολογήθηκε μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στο Instagram τι αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα, εν μέσω φημών και κουτσομπολιών τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της, ακόμη και για την σχέση της με το σύζυγό της.

Όπως είπε διαγνώστηκε με καρκίνο και πλέον υποβάλλεται σε προληπτική θεραπεία με χημειοθεραπεία.

Στο μήνυμά της, η Κέιτ ζήτησε «χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα» για την ίδια και την οικογένειά της, εξηγώντας ότι «ο Ουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό της νέας μας οικογένειας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό έχει πάρει χρόνο. Μου πήρε χρόνο για να αναρρώσω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λουί με τρόπο που να είναι κατάλληλος γι’ αυτούς και για να τους καθησυχάσουμε ότι θα γίνω καλά».

Στην ανάρτησή της σχολίασε μία ακόμη γυναίκα που με θάρρος μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα από την Μίντλετον αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο λόγος για την Ολίβια Μαν που επίσης πάσχει από καρκίνο και την περασμένη εβδομάδα μίλησε για τη δική της περιπέτεια

«Σας ευχαριστώ που δείχνετε πώς είναι να αγωνίζεσαι με χάρη και αποφασιστικότητα για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Σας εύχομαι τα καλύτερα», σχολίασε η Ολίβια Μαν στην ανάρτηση της Μίντλετον στο Instagram.

Ολίβια Μαν: «Έπρεπε να ξεπεράσω κάποια από τα πιο δύσκολα σημεία πριν τα μοιραστώ»

Σε μια ανάρτηση στο Instagram νωρίτερα αυτό το μήνα, η Μαν ανέφερε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού πέρυσι και ότι έκτοτε έχει υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή.

«Από τη μια μέρα που ένιωθα εντελώς καλά, την επόμενη μέρα ξυπνούσα σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου μετά μια 10ωρη χειρουργική επέμβαση», έγραψε.

«Έχω την τάση να αφήνω τους ανθρώπους να με βλέπουν όταν έχω ενέργεια, όταν μπορώ να ντυθώ και να βγω από το σπίτι, όταν μπορώ να πάω το αγοράκι μου στο πάρκο», εξήγησε η Μαν.

«Κράτησα τη διάγνωση και την ανησυχία και την ανάρρωση και τα φάρμακα για τον πόνο και τις χάρτινες ρόμπες ιδιωτικά. Έπρεπε να πάρω μια ανάσα και να ξεπεράσω κάποια από τα πιο δύσκολα σημεία πριν τα μοιραστώ».

Σάνεν Ντόχερτι: Μετά τον Γογλοθά ζει ένα θαύμα

Πολύ πριν από τη Μαν ωστόσο υπήρχε μία γυναίκα που πέρασε επίσης αυτή τη δύσκολη διαδρομή παλεύοντας με τον καρκίνο. Ο λόγος για την Μπρέντα της εφηβείας μας, την ηθοποιό Σάνεν Ντόχερτι που μπορεί πλέον να ζει «Ένα θαύμα», όπως δήλωσε η ίδια, μετά τα ευχάριστα νέα με την υγεία της, ωστόσο βίωσε πριν ένα Γολγοθά.

Χρειάστηκε να δείξει μεγάλη δύναμη όταν διαγνώστηκε με καρκίνο, ο άνδρας της τη χώρισε και η ίδια ένιωσε ότι η ζωή της είχε δείξει το σκληρό της πρόσωπο. Αυτά όλα όμως πλέον είναι παρελθόν…

Η ηθοποιός του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» έκανε μια εμφάνιση στο podcast του ογκολόγου-ακτινολόγου, Δρ Amin Mirhadi, για να συζητήσουν τη διάγνωσή της με καρκίνο του μαστού σταδίου 4, τη θεραπεία αλλά και την αντιμετώπισή του.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η 52χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι ακολουθούσε μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο, με έγχυση, που δεν ήθελε να ονομάσει ακόμα.

Σάνεν Ντόχερτι πρι την Κέιτ Μίντλετον
Credits: Weiss Eubanks/NBCUniversal via Getty Images)

Σάνεν Ντόχερτι: «Το αποκαλώ θαύμα; Ναι!».

«Έπειτα από τέσσερις θεραπείες, δεν είδαμε πραγματική διαφορά και όλοι ήθελαν να αλλάξω και απλώς είπα: “Θα συνεχίσουμε με αυτό και θα δούμε”», είπε στο podcast.

«Μετά την έκτη ή έβδομη θεραπεία, είδαμε πραγματικά να σπάει το αιματοεγκεφαλικό φράγμα. Το αποκαλώ θαύμα; Ναι. Για μένα, αυτό τυχαίνει να είναι ένα θαύμα αυτή τη στιγμή, που έριξα τα ζάρια και είπα: “Ας συνεχίσουμε”».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός εξήγησε ότι συζήτησε για τη συνέχιση της θεραπείας με τον ογκολόγο της και εκείνος υποστήριξε την απόφασή της να το κάνει, κάτι που της έδωσε ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

«Το ότι στην πραγματικότητα καταρρίπτει αυτό το αιματοεγκεφαλικό φράγμα είναι ένα θαύμα αυτού του φαρμάκου, ένα θαύμα ίσως του Θεού να παρέμβει και να πει: “Θα της δώσω ένα διάλειμμα”», συνέχισε. «Μερικές φορές ψάχνεις για θαύματα σε όλα τα λάθος μέρη και είναι ακριβώς μπροστά σου».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι το να έχει θετική νοοτροπία και να ελπίζει ξανά, μετά την μετάσταση του καρκίνου στον εγκέφαλο και στα οστά, είχε θετική επίδραση στον αγώνα της να φτάσει στην κορυφή.

«Κάθε μέρα είναι ένα δώρο και υπάρχουν τόσα πολλά νέα πράγματα στα σκαριά που νομίζω ότι η ελπίδα είναι πάντα εκεί», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό. Άκου, μπορεί να πεθάνω σήμερα, μπορεί να πεθάνω σε 20 χρόνια, δεν ξέρω. Μπορεί να πεθάνω περπατώντας έξω από το σπίτι μου και ένα δέντρο να πέσει πάνω μου ή ένα λεωφορείο να με χτυπήσει, ο,τιδήποτε.

Ή μπορεί να πεθάνω από καρκίνο. Αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζω την κάθε μέρα με όσο το δυνατόν πιο θετικό τρόπο, με ελπίδα όσο μπορώ και να την αγκαλιάσω και να νιώθω: “Ουάου, θα ξυπνήσω ξανά σήμερα, τι μπορώ να κάνω;”».

Τον Δεκέμβριο, η ίδια είχε εξομολογηθεί ότι το 2023 ήταν ιδιαίτερα «ταραγμένο», καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο λίγο αφότου έμαθε την χρόνια σχέση του εν διαστάσει συζύγου της με μια άλλη γυναίκα.

Κριστίνα Απλγκέιτ: «Τη μισώ αυτή την ασθένεια. Είμαι τόσο θυμωμένη γι’ αυτό…»

Η Κριστίνα Απλγκέιτ όταν τη γνωρίσαμε στο «Παντρεμένοι με παιδιά» έμοιαζε ένα ανέμελο σέξι κορίτσι. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και πλέον είναι μία γυναίκα άξια θαυμασμού για τη δύναμη που έδειξε όταν έμαθε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και για τον καρκίνο του μαστού που έδωσε επίσης σκληρή μάχη στο παρελθόν.

Η ηθοποιός αποκάλυψε το 2021 ότι διαγνώστηκε με την ασθένεια και σε συνέντευξη που έδωσε στο podcast «Armchair Expert» παραδέχτηκε ότι η συνειδητοποίηση της ασθένειάς της ήταν «το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί σε όλη μου τη ζωή».

«Έχω 30 βλάβες στον εγκέφαλό μου. Η μεγαλύτερη είναι πίσω από το δεξί μου μάτι, με αποτέλεσμα να πονάει πολύ», ανέφερε αρχικά.

Εξήγησε επιπλέον, ότι η όρασή της δεν έχει επηρεαστεί, όμως το αντίθετο συμβαίνει με την κινητικότητά της: «Το χέρι μου έχει αρχίσει να γίνεται περίεργο και μετά έχω ένα συναίσθημα κρίσης, μερικές φορές στον εγκέφαλό μου», ανέφερε.

Πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είναι χάλια. Τη μισώ αυτή την ασθένεια. Είμαι τόσο θυμωμένη γι’ αυτό, δεν μπορείς να το ξεπεράσεις».

Τέλος, τόνισε πως προτιμά να μιλά δημόσια με ειλικρίνεια για το ταξίδι της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, επειδή δεν το έκανε όταν πάλευε με τον καρκίνο του μαστού.

«Ό,τι έλεγα ήταν ένα φρικτό ψέμα. Ήμουν εγώ που προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου για κάτι και νομίζω ότι αυτό δεν εξυπηρετούσε κανέναν», είπε κλείνοντας.

Κριστίνα Απλγκέιτ  Πριν την Κέιτ Μίντλετον

Σέλμα Μπλερ: «Ήξερα από τη διάγνωσή μου και μετά ότι οι άνθρωποι μπορεί να κοιτούν»

Η Σέλμα Μπλερ πάσχει επίσης από σκλήρυνση κατά πλάκας και σε συνέντευξή της στο περιοδικό Town and County μίλησε για τα συμπτώματα που την οδήγησαν να κάνει εξετάσεις, αλλά και πόσο άλλαξε η ζωή της μετά τη διάγνωση.

Η σταρ είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2018 και από τότε προσπαθεί να βοηθήσει όσους ζουν με αυτή την ασθένεια.

Όπως είπε η ηθοποιός στην πρόσφατη συνέντευξή της, την πρώτη φορά που πρόσεξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ήταν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο του 2018.

Τότε είχε νιώσει ένα μούδιασμα στο αριστερό της πόδι: «Ήταν σε αυτή την πασαρέλα, με τον ενθουσιασμό που θα περπατούσα στην επίδειξη και ξαφνικά έχασα την αίσθηση στο αριστερό μου πόδι. Αλλά ήμουν στη πασαρέλα και σκεφτόμουν τι να κάνω».

Η ηθοποιός μάλιστα ανέβασε στο Instagram και κάποιες φωτογραφίες της από εκείνη την ημέρα εξηγώντας πως «για πρώτη φορά το πόδι μου ήταν μουδιασμένο. Δεν μπορούσα να νιώσω το έδαφος ή να σηκώσω το αριστερό μου πόδι. Το μυαλό μου προσπαθούσε να υπολογίσει, ενώ περπατούσα στην πασαρέλα συγκλονισμένη».

Λίγο έπειτα από αυτή την πασαρέλα, η star είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Όπως έχει αναφέρει, είχε συμπτώματα για πολλά χρόνια, αλλά έδινε άλλες εξηγήσεις.

Μια αξονική τομογραφία του εγκεφάλου της αποκάλυψε τελικά ότι πάσχει από αυτή τη σοβαρή χρόνια ασθένεια. «Έχω πολλαπλή σκλήρυνση. Βρίσκομαι σε επιδείνωση» είχε γράψει στο Instagram τον Οκτώβριο του 2018.

Η star μετά τη διάγνωση, επέστρεψε στο κόκκινο χαλί το 2019 στο πάρτι του Vanity Fair για τα Όσκαρ. Όπως είπε στο Town and County: «Δεν ήταν δύσκολο και δεν υπήρχε επιλογή. Δεν είχα πάει σε κόκκινο χαλί για τόσο καιρό και τώρα ερχόταν.

Ήξερα από τη διάγνωσή μου και μετά ότι οι άνθρωποι μπορεί να κοιτούν. Δεν ήξερα αν θα με ξεχάσουν και θα είμαι τελευταία στο κόκκινο χαλί».

Τελικά η εμφάνισή της τότε με ένα Ralph&Russo φόρεμα είχε κλέψει τις εντυπώσεις, ενώ όλοι τη χειροκρότησαν όταν περπάτησε στο χαλί. Και φέτος όμως στο πάρτι του Vanity Fair για τα Όσκαρ έκλεψε τις εντυπώσεις με την εντυπωσιακή ροζ τουαλέτα που επέλεξε για τη βραδιά.

Σέλμα Μπλερ Πριν την Κέιτ Μίντλετον
Credits: Amy Sussman/Getty Images

Σελίνα Γκομέζ: «Έχουμε μέρες που μπορεί να αισθανόμαστε χάλια, αλλά θα προτιμούσα να είμαι υγιής»

Η Σελίνα Γκομέζ επίσης μίλησε ανοιχτά για την ασθένειά της και πώς έχει επηρεάσει τα κιλά της.

Όπως είναι γνωστό, η Σελίνα Γκομέζ πάσχει από λύκο και τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλη μάχη τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική της υγεία.

Σε βίντεο που ανέβασε πρόσφατα στο TikTok εξομολογείται ότι η θεραπευτική αγωγή που λαμβάνει για να αντιμετωπίσει την ασθένειά της επηρεάζει τα κιλά της.

Στο βίντεο που μοιράστηκε και στο Τwitter, η 30χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός είπε στους θαυμαστές της πως η λήψη του φαρμάκου της προκαλεί συχνά αύξηση βάρους και το αντίστροφο.

«Όταν το παίρνω, τείνω να έχω κατακράτηση υγρών και αυτό είναι πολύ φυσιολογικό. Όταν δεν το παίρνω, τείνω να χάνω βάρος» εξήγησε και πρόσθεσε: «Απλώς ήθελα να πω και να ενθαρρύνω τον καθένα εκεί έξω που αισθάνεται ντροπή γι’ αυτό που περνάει και κανείς δεν ξέρει την πραγματική ιστορία».

«Απλώς θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι είσαι όμορφη και υπέροχη. Ναι, έχουμε μέρες που μπορεί να αισθανόμαστε χάλια, αλλά θα προτιμούσα να είμαι υγιής και να προσέχω τον εαυτό μου. Τα φάρμακά μου είναι σημαντικά και πιστεύω ότι είναι αυτά που με βοηθούν» επεσήμανε.

Μίλησε όμως και για την εμπειρία της και για την εικόνα του σώματός της: «Δεν είμαι μοντέλο και ποτέ δεν θα γίνω. Και νομίζω ότι είναι υπέροχα. Εγώ δεν είμαι με τίποτα αυτό. Ήθελα να σας πω ότι σας αγαπώ και ευχαριστώ για τη στήριξη και την κατανόηση. Αν όχι, τότε φύγετε, επειδή ειλικρινά δεν πιστεύω στο να ντροπιάζω τους ανθρώπους για το σώμα τους ή ο,τιδήποτε τέτοιο».

Πρόσφατα η Σελίνα μπήκε στο στόχαστρο επικρίσεων για την εικόνα της στις Χρυσές Σφαίρες, όπου σχολιάστηκαν έντονα τα κιλά της.

Εκείνη απάντησε με χιούμορ και χαμογελαστή, λέγοντας ότι απόλαυσε τις διακοπές της, εννοώντας ότι… έφαγε παραπάνω.