Το The Crown σ’ αυτή την έκτη και τελευταία σεζόν μπαίνει πια σ’ εκείνη τη φάση της ιστορίας της βρετανικής μοναρχίας, κατά την οποία η πλοκή της σειράς εξετάζει το ειδύλλιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την άσημη τότε Κέιτ Μίντλετον.

Το Netflix έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες, οι οποίες αναπαριστούν μία αξέχαστη πασαρέλα της νεαρής τότε Μίντλετον, που ακόμα και στη Wikipedia αναφέρεται ως η αρχή της ερωτικής της σχέσης με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ως γνωστόν, οι δυο τους είχαν γνωριστεί στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους, όμως η σημερινή πριγκίπισσα της Ουαλίας φαίνεται ότι προσέλκυσε την προσοχή του πρίγκιπα με μία see-through δημιουργία, η οποία επικρίθηκε ως ανάρμοστη, όταν οι δυο τους τελικά παντρεύτηκαν και τα tabloids φρόντισαν να υπενθυμίσουν στην Κέιτ το ντύσιμό της πριν από αυτή τη σχέση.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η σειρά περιλαμβάνουν αυτή την αξέχαστη πασαρέλα που είχε γίνει για φιλανθρωπικό σκοπό το 2002 στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους, με τη Μεγκ Μπέλαμι να υποδύεται την πριγκίπισσα Κάθριν στα φοιτητικά της χρόνια.

The Crown: Η ιστορία ενός… μοιραίου φορέματος

Το «φόρεμα», που αρχικά είχε σχεδιαστεί ως φούστα, έφερε την υπογραφή της σχεδιάστριας μόδας Charlotte Todd, η οποία είχε αποκαλύψει ότι δημιούργησε το ρούχο, ως μέρος μιας εργασίας με τίτλο
«Η τέχνη της αποπλάνησης».

The Crown Πρίγκιπας Ουίλιαμ Κέιτ Μίντλετον

Όπως δήλωσε η ίδια στο περιοδικό People: «Όλοι λένε ότι το ειδύλλιο (ανάμεσα στην Κέιτ και τον Ουίλιαμ) ξεκίνησε από αυτή την επίδειξη μόδας, οπότε ένα μικρό κομμάτι μου θα είναι πάντα μέρος της βασιλικής ιστορίας. Είναι μια τρέλα όλο αυτό!».

Το ρούχο, που αρχικά είχε δημιουργηθεί για 50 δολάρια, έπιασε 125.000 δολάρια σε δημοπρασία το 2011, τη χρονιά του γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Σύμφωνα με την Todd και όπως αποκαλύπτεται τώρα, δεν ήταν ποτέ σαφές το πώς η Κάθριν επέλεξε να φορέσει αυτό το φόρεμα και ενώ γνώριζε πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα βρίσκεται ανάμεσα στους παρευρισκόμενους σε αυτό το φιλανθρωπικό event.

«Δεν ξέρω αν η Κέιτ επέλεξε να φορέσει αυτό το φόρεμα ή αν κάποιος ήταν υπεύθυνος γι’ αυτή την επιλογή», απάντησε όταν της έγινε η σχετική ερώτηση, καθώς εδώ και χρόνια υπάρχει η παραφιλολογία ότι η Κέιτ γνώριζε πολύ καλά τι έκανε, όταν επέλεγε να το φορέσει και προφανώς ενώ ήταν ενήμερη για τις «αδυναμίες» του Ουίλιαμ.

The Crown Πρίγκιπας Ουίλιαμ Πρίγκιπας Χάρι

«Έτσι, δεν ξέρω αν ήταν πρόθεσή της να βρίσκεται εκεί με τα εσώρουχα μπροστά στον πρίγκιπα», κατέληξε μιλώντας στο CNN.

Σημειώνεται ότι η έκτη και τελευταία σεζόν του The Crown έκανε πρεμιέρα με δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, που κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου, εξετάζει τα γεγονότα γύρω από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997.

The Crown Πρίγκιπας Ουίλιαμ

Το δεύτερο μέρος αναμένεται να ολοκληρώσει διάφορες ιστορίες που «τρέχουν» παράλληλα και αφορούν τη βασιλική οικογένεια, μεταξύ των οποίων, οι προβληματισμοί της βασίλισσας Ελισάβετ για την κληρονομιά της, η εξέλιξη του Καρόλου και της Καμίλα και κάποιες ακόμα.

Με πληροφορίες από Diet Prada, CNN, People