Το φλοράλ είναι πολλά περισσότερα από ένα ντεσέν γεμάτο χρώμα. Είναι η επιτομή της αισιοδοξίας αποτυπωμένη σε ύφασμα.

Δεν υπάρχει κανένα άλλο ρούχο που μπορεί τόσο εύκολα να αλλάξει την ψυχολογία μας, να μας χαρίσει αυτοπεποίθηση και ένα ανεπιτήδευτο χαμόγελο. Το φλοράλ μπορεί να είναι το χαρακτηριστικό των Dolce & Gabbana, όμως η αλήθεια είναι, ότι το αγαπούν όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας και για αυτό κάθε χρόνο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις καλοκαιρινές συλλογές.

Κάθε σεζόν, το φλοράλ βρίσκει τρόπο να επαναπροσδιορίζεται και να εξελίσσεται προσαρμοζόμενο στις τάσεις. Εξάλλου, ποια θα μπορούσε να αντισταθεί σε έναν πληθωρικό καμβά πλημμυρισμένο από λουλούδια; Ακόμα και εκείνες που προτιμούν το μίνιμαλ και τις γήινες αποχρώσεις αναγνωρίζουν την ομορφιά και την κομψότητα που αποπνέει το φλοράλ.

Οι ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης, θέλουν ρούχα γεμάτα ζωντάνια και φωτεινότητα που σταδιακά μας ταξιδεύουν μέχρι τα ζεστά πρωινά του καλοκαιριού. Φορέματα, crop tops, αλλά και παντελόνια, όλα επιστρατεύονται για να μας χαρίζουν χαρά και αισιοδοξία.

Ένα φλοράλ φόρεμα, ανεξαρτήτου μήκους και στιλ είναι από τα essentials της γκαρνταρόμπας μας και η βάση για μια σειρά από δροσερά looks, που δεν μπορούμε παρά να ερωτευτούμε.

Μας αρέσουν πολύ οι λεπτομέρειες, όπως τα ογκώδη μανίκια που δίνουν εσάνς ρομαντισμού, τα παιχνιδιάρικα βολάν, τα έντονα cut-outs που εκπέμπουν θηλυκότητα. Φυσικά, κάθε γυναίκα, σύμφωνα με την προσωπικότητα και τον σωματότυπο επιλέγει εκείνο το φλοράλ φόρεμα που της ταιριάζει και μέσα στο οποίο νιώθει όμορφη.

Το φλοράλ, όπως όλα τα έντονα prints, τονίζει τη σιλουέτα δίνοντας της μια πιο μεσογειακή φιγούρα. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σας φοβίζει, αντίθετα μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε υπέρ σας. Επιλέξτε το φλοράλ, όπως θα επιλέγατε και οποιοδήποτε άλλο ρούχο. Αν νιώθετε ότι σας προσθέτει όγκο, τότε καλύτερα να κινηθείτε σε πιο στενές γραμμές.

Επίσης, ειδικά για το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα off-shoulder φλοράλ φόρεμα που τονίζει τα κόκκαλα σας και δίνει ένα ήσυχο sexiness χωρίς να είναι καθόλου προκλητικό.

Όσο για τα παπούτσια, εδώ οι επιλογές σας είναι πολλές, γιατί εκτός των άλλων πρόκειται για ένα πολύ ευέλικτο ρούχο που μπορείτε να φοράτε όλη μέρα. Το πρωί, κινηθείτε σε πιο άνετες επιλογές όπως τα sneakers, όχι απαραίτητα λευκά, φλατ σανδάλια και εσπαντρίγιες. Προς το απόγευμα, μπορείτε να επιλέξετε ψηλά πέδιλα που ταιριάζουν με το ανοιξιάτικο mood.

Παρακάτω θα βρείτε 10 οικονομικά φλοράλ φορέματα που μας άρεσαν.

Σεμιζιέ φλοράλ φόρεμα, BSB

φλοράλ

Φόρεμα με βολάν και λουλούδια, Zara

φλοράλ

Φόρεμα με κουμπιά μπροστά και δετή ζώνη

φλοράλ

Μακρύ φόρεμα με βολάν, ASOS

φλοράλ

Μίνι φόρεμα, Enzzo

φλοράλ