Από το 1957, όταν ο οίκος Chanel εισήγαγε τις two-tone μπαλαρίνες, μέχρι και σήμερα, τα συγκεκριμένα flat παπούτσια, αποτελούν την επιτομή της κομψότητας. Επιπλέον, είναι το αγαπημένο show trend των Γαλλίδων, οι οποίες φημίζονται για την κομψότητα και την καλαισθησία τους.

Οι μπαλαρίνες, ανήκουν στην κατηγορία των διαχρονικών σχεδίων, που η μεγαλύτερη πλειοψηφία των γυναικών έχει φορέσει κάποια στιγμή στη ζωή της, ακόμα κι αν δεν ήταν όλες οι επιλογές ιδιαίτερα επιτυχημένες.

Η εμβληματική Όντρεϊ Χέπμπορν, αλλά και η ανατρεπτική Κέιτ Μος λάτρεψαν τις μπαλαρίνες, τις οποίες, η κάθε μία προσάρμοσε στο δικό της στιλ και προσωπικότητα. Οι μπαλαρίνες, μπορούν να υπάρξουν από τον άκρατο ρομαντισμό μέχρι το rock glam, χωρίς να χάνουν την ταυτότητα τους.

Τον τελευταίο καιρό, θα έχετε σίγουρα ακούσει τον όρο «balletcore» ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την αισθητική του μπαλέτου. Φούστες από τούλι, λευκό T-shirt και κορσέδες, που πλαισιώνουν τα χαρακτηριστικά flats, δημιουργώντας ένα elegant αποτέλεσμα.

Ο οίκος Prada, παρουσίασε τη δική του  ενδιαφέρουσα εκδοχή των μπαλαρίνων, αντικαθιστώντας το στρογγυλεμένο τελείωμα με μύτη και φουτουριστικά διακοσμητικά στοιχεία.

Αντίστοιχα, ο οίκος Dior, προσέγγισε με το δικό του μοναδικό τρόπο τις μπαλαρίνες, δημιουργώντας flat slingbacks με μυτερό τελείωμα και το χαρακτηριστικό logo να τα πλαισιώνει κάνοντας ηχηρή την παρουσία του.

Αν θέλετε να εντάξετε τις μπαλαρίνες στο καθημερινό σας ντύσιμο, δεν έχετε παρά να αγκαλιάσετε την πιο ρομαντική πλευρά σας, αντικαθιστώντας τα ψηλοτάκουνα πέδιλα σας με αυτές.

Εξάλλου, η έμφυτη ευγένεια τους, δε χωρά αμφισβήτηση και τα flats, έχουν αποκτήσει ξανά τον formal χαρακτήρα τους, που τους επιτρέπει να ελίσσονται και να προσαρμόζονται σε όλα τα outfits.

Στην πραγματικότητα, οι μπαλαρίνες που για κάποια χρόνια δαιμονοποιήθηκαν και αποκλείστηκαν από παντού, είναι εξαιρετικά ευέλικτες στιλιστικά και έτοιμες να υποστηρίξουν οποιοδήποτε look. Συνεπώς, αξιοποιείστε αυτό το κομμάτι-κλειδί και τολμήστε να τις εντάξετε ξανά στη ζωή σας, μετά από χρόνια απουσίας τους.