Το πουκάμισο είναι από τα πλέον αδιαπραγμάτευτα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας, το οποίο καταφέρνει να είναι συνεχώς επίκαιρο.

Εξελίσσεται με τρόπο που μας είναι αδύνατον να το αποχωριστούμε. Από το χειμώνα κάτω από πλεκτά και σακάκια, μέχρι το καλοκαίρι πάνω από φορέματα και μαγιό, το πουκάμισο, αποτελεί ίσως το πιο πολυμορφικό ρούχο, το οποίο έχει ένα μοναδικό χάρισμα, να μεταμορφώνεται με παροιμιώδη ευκολία.

Από πολύ κλασσικές γραμμές, μέχρι τα πλέον σχεδιαστικά κομμάτια, το πουκάμισο έχει την ικανότητα να μας συνοδεύσει σχεδόν σε όλες τις στιγμές της ζωής μας, από τις πιο formal μέχρι τις πολύ χαλαρές και ανέμελες.

Κάθε ένα, έχει τη δική του αισθητική και το δικό του ξεχωριστό ύφος το οποίο παντρεύεται με το στυλ κάθε γυναίκας, η οποία του δίνει μέρος της προσωπικότητας της. Οι πιο τολμηρές το φορούν ελαφρώς ανοιχτό με μαύρο σουτιέν από μέσα, ενώ εκείνες που αγαπούν το σοφιστικέ και μίνιμαλ προτιμούν συνήθως τις oversized γραμμές.

Το λευκό φυσικά πρωταγωνιστεί, δίνοντας φως και προσδίδοντας κομψότητα, σε όποιο outfit κι αν ενταχθεί. Από την άλλη, έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα λινά και μεταξωτά πουκάμισα σε έντονα χρώματα, αλλά και σε εκείνα με κάθετες ρίγες σε παστέλ αποχρώσεις του κόκκινου, του ροζ και του γαλάζιου.

Σίγουρα κατά καιρούς έχετε συναντήσει πολλές προτάσεις για το πώς να φορέσετε τα πουκάμισα σας. Τον τελευταίο καιρό όμως, τα It- girls δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση σε έναν συγκεκριμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας τα κυρίως ως πανωφόρια και λιγότερο ως πουκάμισα με την έννοια που τα έχουμε στο μυαλό μας.

Φορέστε ένα μακρύ, φαρδύ παντελόνι, ένα τοπ και από πάνω ρίξτε το oversized πουκάμισο σας ανοιχτό. Ολοκληρώστε το look σας με το σακάκι σας επίσης σε loose γραμμή. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα cool and chic layering το οποίο σας επιτρέπει να κινείστε με άνεση και κομψότητα όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το συγκεκριμένο trend είναι φανταστικό για την άνοιξη αφού μας επιτρέπει να είμαστε ευέλικτες και να αλλάξουμε εύκολα το outfit  μας ανάλογα με την θερμοκρασία.