Ο Αλέξανδρος Φούρλας είναι ένας πολύ ιδιαίτερος ράφτης. Φέρνει την επανάσταση στο πώς βλέπουμε τους ανθρώπους που μας παρέχουν μια υπηρεσία. Ο κάθε άντρας είχε ανέκαθεν μια πιο προσωπική σχέση με τον ράφτη του, ήταν ιστορικά ένα μέρος το ραφείο όπου γίνονταν συζητήσεις και ο ράφτης καλείτο να είναι εχέμυθος. Στην περίπτωση του Αλέξανδρου Φούρλα η σύνδεση με τον πελάτη αποκτάει ακόμα μεγαλύτερο βάθος, μιας και καταργεί την αυστηρότητα που διέπει τέτοιες συνδιαλλαγές ανθρώπων και φέρνει στο τραπέζι ρομαντισμό και τρυφερότητα.

Υπάρχει άραγε πιο τρυφερός τρόπος να πεις κάτι πάρα μέσα από την ποίηση; Ίσως μόνο η ζωγραφική, που είναι ακόμα πιο αόριστη και ελαστική σε ερμηνεία. Σαν πίνακες ζωγραφικής είναι οι στίχοι του Αλέξανδρου, γεμάτοι ιμπρεσιονισμό και δίψα για συναίσθημα.

Στο μαγαζί των αδερφών Φούρλα θα συναντήσει κανείς τον Πέτρο Κωστόπουλο, τον Σάκη Ρουβά, τον Αντώνη Ρέμο και πλήθος εκπροσώπων του αθλητικού γίγνεσθαι, ενώ έχουν μεταποιήσει κοστούμι μέχρι και για τον Τζο Μπάιντεν.

Γεννημένος το 1970, ο Αλέξανδρος, αυτός ο μετα-ποιητής, όπως τον «βάφτισε» πρώτος ο Πέτρος Κωστόπουλος, ξεκίνησε πρώτα να μεταποιεί τα ρούχα, τα κοστούμια και στην πορεία άρχισε να ποιεί και τις λέξεις.

Μαζί με τον αδερφό του, που έχουν το θρυλικό, πλέον, ραφείο στο Μαρούσι, μεταποιούν τα ρούχα με αρτιότητα. Ο Αλέξανδρος όμως βάζει και το έλλογο συναίσθημα, «ντύνει» τις στιγμές με την αγάπη του για έκφραση και επικοινωνία. Μια αγάπη που πήρε πρώτη φορά τη μορφή ποίησης το 2017, τον Νοέμβριο εκείνου του έτους, όταν και έγραψε το πρώτο του ποίημα. Από τότε, μπήκε στη διαδικασία να μοιράζεται με πελάτες-φίλους του όσα σκάρωνε και 6 χρόνια μετά, έχει κοντά 160 ποίηματα. Τα 39 εξ αυτών είναι έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους, να ταξιδέψουν στον κόσμο και να συνομιλήσουν με άγνωστους ακροατές και αναγνώστες μέσα από την ποιητική συλλογή «Επανασύνδεση» που εκδίδεται από τις Εκδόσεις Στοχαστής.

Με επιδράσεις από διάφορους ποιητές που έχει διαβάσει τα τελευταία 7-8 χρόνια (ανάμεσα τους κυριαρχεί ο Κρυστάλλης και ο Βαγγέλης Χρόνης), ο Αλέξανδρος Φούρλας καταπιάνεται με τις θεματικές του έρωτα, του θανάτου, του πολέμου, των φυσικών καταστροφών, αλλά έχει και επίκαιρη ποιητική έκφραση, όπως για το τρένο στα Τέμπη ή για την εποχή της αναζήτησης των likes και της διαμεσολαβημένης επικοινωνίας.

* Μάθε περισσότερα για το μεταποιητήριο-ραφείο του Αλέξανδρου και του αδερφού του εδώ.

** Μπορείς να βρεις την ποιητική του συλλογή εδώ.