Αν έχεις πάει ποτέ στο Παρίσι και έχεις περπατήσει στο Moulin Rouge, θα έχεις δει σίγουρα τον βαθύ κόκκινο ανεμόμυλο. Πιθανότατα όμως δεν θα έχεις μπει ποτέ μέσα. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν δει τη μέσα μεριά. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει. Από τον Ιούνιο αυτός ο ανεμόμυλος πρόκειται να μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας για μερικές ημέρες και θα υποδεχτεί ενοικιαστές μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Ο χώρος έχει αλλάξει εσωτερικά, έχει μπει ένα μπουντουάρ, κουρτίνες και αξεσουάρ που ανάγονται στα τέλη του 20ου αιώνα, ενώ έχουν προστεθεί ατμοσφαιρικές αναφορές στο κλαμπ που βρίσκεται από κάτω. Έτσι μπορεί κανείς να συναντήσει μέσα βίντατζ κοστούμια και μπουκάλια με αρώματα που φοράνε οι κοπέλες στα καμπαρέ, αλλά και μια χάρτινη σκηνή.

Ο κόκκινος ανεμόμυλος είναι ένα θρυλικό μέρος για να δει κανείς στην περιοχή της Μονμάρτης, όπου βρίσκεται το Moulin Rouge, και αποτελεί ένα ιδανικό συμπλήρωμα των καμπαρέ από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης τους. Μάλιστα, ο ανεμόμυλος είναι εκεί από πολλά χρόνια πριν και η αρχική του δομή είχε καεί το 1915 και ξαναχτίστηκε τη δεκαετία του ’20. Η ανακαίνιση του ανεμόμυλου έγινε από επιχειρηματίες της περιοχής του Moulin Rouge, σε συνεργασία με την Airbnb και η παρέμβαση έγινε συνολικά στην ταράτσα γύρω από τον ανεμόμυλο με παραμυθένιο φωτισμό και μια παγόδα, στοιχεία που καθιστούν το μέρος ιδανικό για stargazing.

Ο Emmanuel Marill, επικεφαλής της Airbnb στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, δήλωσε στο CNN ότι δεν θα γίνει κάποιος διαγωνισμός ανάμεσα σε όσους θελήσουν να κάνουν κράτηση. Όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να κάνουν κράτηση μέσα από την ειδική πλατφόρμα Moulin Rouge Airbnb που έχει στηθεί ειδικά γι΄αυτή την περίπτωση. Η διαμονή στον ανεμόμυλο δεν είναι ακριβή. Το κόστος είναι συμβολικό, με 1 ευρώ για κάθε νύχτα. Η δυνατότητα για κράτηση είναι μόνο για 3 ημέρες, στις 13, 20 και 27 Ιουνίου.

Η διαμονή στον μύλο θα δώσει την ευκαιρία στους ενοίκους να βιώσουν την εμπειρία του Moulin Rouge, με τραπέζι σε κάποιο από τα καμπαρέ, αλλά και ένα γαλλικό δείπνο με τρία πιάτα. Αυτή είναι η luxury πλευρά της διαμονής, καθώς οι διαμένοντες θα πρέπει να μοιραστούν την τουαλέτα.

Η δυνατότητα κράτησης ξεκινάει από τις 17 Μαΐου σε αυτό εδώ το link και κάθε κράτηση δεν μπορεί να περιλαμβάνει πάνω από δύο καλεσμένους. Για να γίνει δεκτή η κράτηση, θα πρέπει αυτός που την κάνει να έχει ενεργό προφίλ στην Airbnb και τουλάχιστον 3 θετικές αξιολογήσεις από προηγούμενες κρατήσεις του. Τέλος, οι διαμένοντες θα πρέπει να επιδείξουν ένα αρνητικό τεστ Covid που έχει γίνει στις προηγούμενες 72 ώρες, τη στιγμή της άφιξης τους.

Αν λοιπόν ψήνεις ταξίδι στο Παρίσι, σκέψου τον ανεμόμυλο και το Moulin Rouge.

Πηγή: CNN

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Qantas: Έρχεται η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο – Η συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων

5+1 εξεζητημένα πιάτα που δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις στο ταξίδι σου στην Ιταλία

Kas: Ο παραθαλάσσιος θησαυρός απέναντι από το Καστελόριζο που σαρώνει