Σε μια χώρα όπως η Βρετανία που ο ήλιος είναι σπάνιος είναι λογικό οι περιοχές με ηλιοφάνεια να είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Οι Βρετανοί που έχουν επισκεφθεί ήδη μια φορά τα νησιά μας θεωρούν ότι οι τουριστικές υπηρεσίες που απολαμβάνουν εδώ ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στην αξία των χρημάτων που πληρώνουν.

Ενδεικτικό της αγάπης των Βρετανών για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι στη 10ετία, 2014-2023 οι Βρετανοί ξόδεψαν στην Ελλάδα για τις διακοπές τους περισσότερα από 20 δισ. ευρώ.

Στο εννεάμηνο φέτος οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Βρετανών στη χώρα μας έφτασαν σε 2,36 δισ. ευρώ. Συνολικά έως τον Αύγουστο είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας περισσότεροι από 3 εκατ. Βρετανοί.

Πιο κλισέ...πεθαίνεις: Τα 2 νησιά που έχουν οι Βρετανοί στις top επιλογές τους

Με βάση έρευνα της Ipsos, το 27% των Βρετανών προτιμά να κλείνει τις καλοκαιρινές του διακοπές τέσσερις έως έξι μήνες νωρίτερα. Έχοντας αυτό κατά νου, οι ειδικοί της Planet Cruise ανέλυσαν τα Google Trends αναζητήσεων για 40 δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Βρετανούς, για να αποκαλύψουν τους 10 προορισμούς που θα είναι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των ταξιδιωτών αυτό το καλοκαίρι.

Μέσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς βρίσκονται και 2 ελληνικά νησιά, η Κρήτη και η Σαντορίνη. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τις 28 Ιανουαρίου 2024 έως τις 3 Φεβρουαρίου 2024 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι για να ανακαλύψουν τους προορισμούς που αυξάνουν τη δημοτικότητά τους.

Τα Ελληνικά νησιά: Η Κρήτη στην δεύτερη θέση και η Σαντορίνη στην έβδομη θέση

Η Κρήτη η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από το Παρίσι, διαθέτει μια σειρά από αξιοθέατα, όπως μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου, με κρυστάλλινα νερά και χρυσή άμμο.

Η παραλία του νησιού με την καλύτερη βαθμολογία στο Tripadvisor είναι το Ελαφονήσι, στη νοτιοδυτική ακτή της Κρήτης, η οποία είναι γνωστή για τη ροζ άμμο της.

νησιά

Με 51% αύξηση στις αναζητήσεις για καλοκαιρινές διακοπές, οι επισκέπτες θα αγαπήσουν επίσης τις πολυσύχναστες πόλεις όπως τα Χανιά, τους απομονωμένους όρμους και τα κρυμμένα διαμάντια κατά μήκος της νότιας ακτής.

Η Σαντορίνη βρίσκεται στην έβδομη θέση. Γνωστή για το ρομαντικό τοπίο της, η επίσκεψη στη Σαντορίνη το καλοκαίρι είναι μια ονειρική απόδραση. Με 22% αύξηση στις αναζητήσεις, μπορείτε να απολαύσετε μια οινική περιήγηση στους αμπελώνες και τα οινοποιεία του νησιού για να δοκιμάσετε ντόπιες ποικιλίες όπως το Ασύρτικο και το Αηδάνι.

νησιά

Η δεκάδα: Το Παρίσι, Η Κρήτη, το Μαγκαλούφ, το Άμστερνταμ, η Μαγιόρκα, ο Καναδάς, η Σαντορίνη, η Ιρλανδία, η Βαρκελώνη, το Μαρόκο.

Photo Credits: Shutterstock