Ήρθε η ώρα να κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση και να μιλήσουμε για τα πιο υπερεκτιμημένα νησιά της Ελλάδας. Σήμερα, θα παραθέσουμε τα brutally honest reviews μας για μερικά από τα πιο δημοφιλή νησιά. Κανένα έλεος. Χαρακτηρίστε το unpopular opinions αν θέλετε αλλά τα νησιά αυτά δεν θα έπρεπε να είναι και τόσο δημοφιλή, κατά την ταπεινή μας γνώμη.

Θέλετε να ξόδέψετε τα λίγα λεφτά που αποταμιεύσατε τον Χειμώνα, χωρίς λόγο; Θέλετε να παιδευτείτε σαν να δουλεύετε, ίσως και ακόμη χειρότερα; Θέλετε να περάσετε μέτριες διακοπές; Να μην δείτε τίποτα το ωραίο; Ε, τότε τα παρακάτω νησιά είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. 

Απλά. σταματήστε. να. πηγαίνετε.

Βασικά όχι, συνεχίστε να πηγαίνετε για να αφήνετε άδεια άλλα νησιά που αξίζουν όπως τα Κουφονήσια, την Αλόννησο, τα Κύθηρα, την Σέριφο, την Ικαρία κ.ά.

Αυτά είναι τα 6 πιο υπερεκτιμημένα νησιά

Μύκονος

Φυσικά και θα ξεκινούσαμε την λίστα μας με το νησί των ανέμων. Αν αμοίβεστε με πολλές χιλιάδες ευρώ τον μήνα, τότε κάντε skip και συνεχίστε την ανάγνωση στο επόμενο νησί. 

Η Μύκονος είναι ένα νησί πανέμορφο η οποία έχει καταλήξει να είναι απλησίαστα ακριβή, απρόσιτη για τους καθημερινούς ανθρώπους ενώ ταυτόχρονα και να έχει κανείς το budget να πάει, υποφέρει από τον υπερτουρισμό. Δοκιμάστε να βρείτε να παρκάρετε στις πολυσύχναστες τοποθεσίες της Μυκόνου το καλοκαίρι (όχι parking επί πληρωμή). Σας προκαλώ.

Tip: Εάν πηγαίνετε Μύκονο μόνο για να κάνετε flex στα social media, υπάρχει πολύ καλύτερος τρόπος να το κάνετε. Βρείτε δουλειά σεζόν στο νησί, ώστε να μαζέψετε και χρήματα για τον Χειμώνα στο άστυ. Mην ποστάρετε τίποτα στο Instagram που να υποδεικνύει ότι έχετε πάει στο νησί για να δουλέψετε. Θα ανεβάζετε μόνο υλικό από τον προσωπικό σας χρόνο. Ιδανικά, πάρτε τα πιο αμπιγιέ ρούχα σας και φροντίστε να φοράτε πολλά αξεσουάρ σε κάθε story.

Επίσης, προμηθευτείτε έναν ναργιλέ από την Αθήνα και κάντε ότι τον φυσάτε ενώ κάνετε το μπάνιο σας στον Άγιο Σώστη, την μόνη με δωρεάν είσοδο παραλία της Μυκόνου, ώστε να φαίνεστε πλούσιοι. Μην ξεχάσετε να βάλετε απλά άλλη τοποθεσία π.χ. Ψαρρού, Ορνός κ.ά.

υπερεκτιμημένα νησιά

Νάξος

Αν το «νταξ» ήταν νησί, θα ήταν η Νάξος. Τα έχει όλα αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι αρκετά καλό. 

Ναι, ωραία είναι αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο ωραία για να δικαιολογεί αυτό που επικρατεί στο νησί κάθε χρόνο. Δεν είναι σούπερ κοντά αλλά ούτε και μακρυά, δεν είναι οικονομικό νησί αλλά όχι και πανάκριβο.

Οι παραλίες της είναι καλές, η χώρα της είναι καλή, το φαγητό είναι καλό, ο κόσμος πολύς, τα σοκάκια τα ίδια με κάθε άλλου νησιού των Κυκλάδων, οκ.

Είπε κανείς ουάου, επισκεπτόμενος την Νάξο; Δεν νομίζω.

Από τα πιο υπερεκτιμημένα νησιά.

Σαντορίνη

Να πας στην Σαντορινη; Ναι, εάν θέλεις να περπατάς σημειωτόν σε όλα της τα σοκάκια για να δεις ένα ηλιοβασίλεμα ίδιο με όλων των άλλων ελληνικών νησιών. Φυσικά.

Ή να σε αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι σαν τουρίστα και να ξενερώνουν όταν σε ακούν να μιλάς ελληνικά, κοιτώντας σε από πάνω μέχρι κάτω με ένα βλέμμα που φωνάζει «είσαι φτωχός».

Ακόμη, οι παραλίες της είναι στην καλύτερη περίπτωση μέτριες, αν εξαιρέσει κανείς το εντυπωσιακό μαύρο χρώμα της ηφαιστειακής άμμου.

Ο μόνος τρόπος που δεχόμαστε την Σαντορίνη ως top προορισμό είναι να πάει κανείς Πάσχα και όχι Καλοκαίρι. Λιγότερος κόσμος, καλύτερες τιμές και δεν θα σας λείπουν και οι παραλίες.

Τερματισμός του κριντζόμετρου: Όταν δύει ο ήλιος και οι τουρίστες χειροκροτούν. Ώ, θεοί.

Ύδρα

Το νησί με την κρίση ταυτότητας. Μαλλον νομίζει ότι είναι γραφικό, με τρομερές παραλίες και σε φοβερή τοποθεσία. Μόνο έτσι θα δικαιολογούνταν οι απίστευτα υψηλές τιμές του. Αλλά δεν είναι. Είναι μία lite εκδοχή όσων προσφέρουν τα άλλα, καλύτερα και οικονομικότερα ελληνικά νησιά.

Εάν μιλάμε για υπερεκτιμημένα νησιά, δεν γίνεται να μην υπάρχει η Ύδρα στην λίστα. Ένας ιδανικός προορισμός εάν θέλετε να νιώθετε «πελούσιοι», ενώ είστε… «βλαχούτσες». Εξαιρετικός τρόπος να πετάει κανείς τα λεφτά του για έναν βράχο σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα χωρίς παραλίες. Εξαιρετικός.

Γιατί να πάει κανείς στην Ύδρα; Να μην πάει. 

υπερεκτιμημένα νησιά

Διαβάστε ακόμη: 4 νησιά που δεν περιμένεις με τίποτα να είναι τόσο ακριβά φέτος

Φολέγανδρος

Ελένη Φουρέιρα, όσο και να τραγουδάς για την Φολέγανδρο, δεν με πείθεις.

Το νησί που επιλέγεις εάν μισείς τον εαυτό σου. Το νησί που διαλέγεις επειδή είσαι μαζόχας και θέλεις να σου βγει η Παναγία.

Το μόνο που αξίζει είναι η χώρα της, την οποία φτάνει για να δεις ένα απόγευμα. Όλο το υπόλοιπο νησί είναι μία ατελείωτη ταλαιπωρία καθώς πρόκειται κυριολεκτικά για έναν βράχο στην μέση του πουθενά.

«Που θα πάω για να παιδευτώ; Στην Φολέγανδρο»πρέπει να είπαν όσοι επισκέφτηκαν το νησί. Οι παραλίες της είναι ναι μεν ωραίες αλλά θα έπρεπε κανείς να πληρώνεται για να πηγαίνει, δεδομένου του κόπου και του ιδρώτα που θα ρίξει για να τις επισκεφτεί.

Σαμοθράκη

Ένα νησί ιδανικό μόνο για φοιτητές από το Α.Π.Θ. ή το Δημοκρίτειο ή για την Μαίρη Συνατσάκη.

Ή για άτομα καταθλιπτικά των οποίων η τελευταία ελπίδα να νιώσουν κάποιο συναίσθημα, είναι στην αδρεναλίνη. Είναι τόσο επικίνδυνο σαν προορισμός, που μόνο εάν κάποιος έχει ζήσει στην φύση μπορεί πραγματικά να απολαύσει τις διακοπές του στο νησί. Δεν είναι τυχαία τα δεκάδες ατυχήματα που παθαίνουν τουρίστες κάθε χρόνο.

Έχει ελάχιστες παραλίες, γεγονός που κάνει την πρόσβαση στην θάλασσα απίστευτα δύσκολη. Ακόμη, χρειάζεται κυριολεκτικά να κάνει κανείς πεζοπορία δίπλα στο χείλος του γκρεμού για να φτάσει το νερό.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Μονή: Εσύ ξέρεις το νησί που βρίσκεται απέναντι από την Αίγινα;

5+1 εξεζητημένα πιάτα που δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις στο ταξίδι σου στην Ιταλία

Kas: Ο παραθαλάσσιος θησαυρός απέναντι από το Καστελόριζο που σαρώνει