Η Uber της ιδιωτικής αεροπορίας έχει ήδη φτάσει! Δεν αναφερόμαστε στις υπηρεσίες των low cost αεροπορικών εταιρειών, αλλά στις prive υπηρεσίες των ιδιωτικών αεροσκαφών!

Η αεροπορική εταιρεία «KinectAir» έχει ως στόχο να κάνει τους ουρανούς πιο φιλικούς για τους απλούς ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν. Στον ιστότοπο, ο οποίος ιδρύθηκε το 2019 για ιδιωτικά αεροπορικά ταξίδια στον βορειοδυτικό Ειρηνικό, μπορείτε ήδη να κάνετε κράτηση για μια κανονική πτήση κατά παραγγελία. Αλλά από τον Δεκέμβριο του 2023 μπορείτε να κάνετε μια ευκαιρία με ιδιωτικά αεροσκάφη, κλείνοντας μια πτήση σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ. Ο ιστότοπος προσφέρει γρήγορες πτήσεις που ξεκινούν από περίπου 111 δολάρια ανά άτομο!

Οι τιμές είναι προσιτές

«Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για τις σύντομες πτήσεις», λέει στο CNN Travel η συν-διευθύνουσα σύμβουλος Katie Buss, πρώην πιλότος του αμερικανικού στρατού. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μόνο για τους Μπιλ Γκέιτς και Ιλον Μασκ του κόσμου», εξηγεί η Katie Buss εξηγώντας πως οι τιμές «δεν είναι σε καμία περίπτωση φτηνές, αλλά είναι πιο προσιτές από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι».

Αεροπλάνα-uber KinectAir

«Οπότε, αντί οι επιβάτες να πηγαίνουν μόνο στη Delta, θέλουμε οι άνθρωποι να δουν πώς θα ήταν να πετάνε με ιδιωτικό αεροσκάφος, χωρίς να βγάλουν την πιστωτική τους κάρτα ή να μιλήσουν με έναν θυρωρό», σημειώνει η Katie Buss. «Είναι ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος ταξιδιού!», τονίζει η Katie Buss υπογραμμίζοντας ότι η «KinectAir» θέλει να φέρει ‘επανάσταση’ στην αγορά των ιδιωτικών πτήσεων με τον ίδιο τρόπο που έκανε η Uber για τα ταξί και η Airbnb για τον ξενοδοχειακό κλάδο».

Φθηνότερα εισιτήρια με λίγο πιο αργές ταχύτητες

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό υποστηριζόμενο από τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίζει τους φορείς εκμετάλλευσης ιδιωτικών αεροπλάνων, δήλωσε στο CNN ο συν-διευθύνων σύμβουλος Ben Howard. «Αφήνουμε το λογισμικό να κάνει αυτό το κοσκίνισμα στα άχυρα για να το κάνουμε πιο προσιτό και να δώσουμε [στους πελάτες] περισσότερες πιθανότητες να συνθέσουν το ταξίδι που πραγματικά επιθυμούν», δήλωσε.

Για να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά, συνεργάζονται με αεροσκάφη με στροβιλοκινητήρες και εμβολοφόρους κινητήρες. Και τα δύο είναι φθηνότερα στη λειτουργία τους από ένα κανονικό τζετ, αν και πετούν πιο αργά. Αυτή η διαφορά στην ταχύτητα, ωστόσο, είναι λιγότερο κρίσιμη σε μια πτήση κάτω των 500 μιλίων, λέει ο Ben Howard, ο οποίος υποστηρίζει: «Αν πετάξετε με ένα τζετ στην ίδια τοποθεσία, θα πληρώσετε πέντε φορές περισσότερα και θα το κάνετε λίγα λεπτά γρηγορότερα».

Αεροπλάνα-uber KinectAir

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο ρίχνουν πραγματικά τις τιμές αυτών των πτήσεων είναι μέσω των πτήσεων επανατοποθέτησης με «κενό πόδι», όπου το αεροσκάφος έχει ήδη κάνει κράτηση για ένα ταξίδι και μπορεί να παραλάβει επιβάτες για να τους μεταφέρει στον επόμενο προορισμό του.

Η KinectAir ισχυρίζεται ότι οι προσφορές της για πτήσεις με «άδειο πόδι» έχουν έκπτωση έως και 75% της κανονικής τιμής ενός ιδιωτικού αεροπλάνου. Οι περισσότερες από τις προσφορές αφορούν κρατήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα – από τα δεδομένα τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα τρία τέταρτα όλων των κρατήσεων πραγματοποιήθηκαν εντός 72 ωρών από το ταξίδι, πράγμα που σημαίνει ότι και τα κενά σκέλη δημιουργήθηκαν την τελευταία στιγμή.

Πηγή: CNN