Η Σάμος είναι το νησί που λάτρεψε η Daily Express και το αγαπημένο της γράφουσας, μιας και οι ομορφιές της σε μαγεύουν, ενώ αποτελεί έναν διεθνή προορισμό με ιδανική ποιότητα ζωής.

Το δημοσίευμα της Daily Express είναι ίσως αντιπροσωπευτικό της ζωής στη Σάμο.

Πρωταγωνίστρια αναδεικνύεται γενικότερα η Σάμος σε δημοσιεύματα της Μεγάλης Βρετανίας που όλο και πληθαίνουν και αναφέρονται στην ιδανική ποιότητα ζωής που προσφέρει, τοποθετώντας το Νησί του Πυθαγόρα στην κορυφή.

Σύμφωνα με τη Daily Express (και με μένα!) η Σάμος είναι ένα ονειρικό νησί που συνδυάζει καταρράκτες, χρυσαφί αμμουδιές, διαχρονικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, γραφικά ψαροχώρια και εξαιρετικές τουριστικές υπηρεσίες.

Η αγνή τοπική κουζίνα, οι αναρίθμητες περιπατητικές διαδρομές στη φύση και το ήπιο κλίμα δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για μια καλή υγιεινή ζωή και μακροημέρευση, ειδικά για όσους έχουν τη δυνατότητα να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε διακοπές, ή δεν έχουν δεσμευτικές υποχρεώσεις στον τόπο τους και μπορούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή ή βρίσκονται σε περίοδο σύνταξης.

Σάμος Πυθαγόρειο

Σάμος: Ένας μικρός Παράδεισος στο Αιγαίο

Η δημοφιλής εφημερίδα Daily Express, με τους δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες της, τονίζει μάλιστα πως οι παραλίες δεν είναι το μόνο αξιοθέατο καθώς το νησί του Πυθαγόρα «κατακλύζεται» από ιστορία και παραδόσεις πολλών αιώνων.

Ειδικά ο Ναός της Ήρας, το Ηραίον, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO αφιερωμένο στην αρχαία θεά, προστάτιδα του γάμου και των εγκύων, όπως αναφέρει η Daily Express.

«Η Σάμος δεν είναι ακόμη ένα νησί που προσφέρει ήλιο και θάλασσα. Η Σάμος ταυτίζεται με έναν νέο τρόπο ζωής, ιδανικό αλλά και αναγκαίο για κάθε σύγχρονο ταξιδιώτη.

Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε το αφήγημα μας με όλα εκείνα τα δώρα που διαθέτει ο προικισμένος τόπος μας και τα οποία συμβάλλουν σε μια καλύτερη ζωή όπως αγνές πρώτες ύλες, βόλτες στη φύση, επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία, εναλλακτικές δραστηριότητες, ηρεμία και διασκέδαση», δήλωσε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου.

Αν βρεθείτε στη Σάμο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Βαθύ, με τα δαιδαλώδη λιθόστρωτα και τις κρυμμένες ομορφιές στο κέντρο της πόλης, το γραφικό Πυθαγόρειο και το Κοκκάρι που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Βαθύ, τους Μυτιληνιούς, στα ορεινά του νησιού, το Ευπαλίνειο όρυγμα, με τους πολυδαίδαλους διαδρόμους.

Σάμος ανερχόμενο νησί Αιγαίο

Μαγευτικές και οι παραλίες του νησιού, όπως η αμμουδερή Χρυσή Άμμος, η ιστορική παραλία της Μυκάλης, η Τσαμαδού, μία ειδυλλιακή παραλία όπου μπορείτε να κάνετε γυμνισμό.

Τα βράδια απολαύστε έντονη νυχτερινή ζωή στα μπαράκια του νησιού… Α και μην ξεχάσετε να πιείτε κρασί σε μία κούπα του Πυθαγόρα που θα βρείτε στα τοπικά εργαστήρια αγγειοπλαστικής, η οποία κρύβει ένα μυστικό (δεν θα το αποκαλύψω, σας αφήνω να το βρείτε μόνοι σας).