Τα νησιά κατέχουν την πρωτοκαθεδρία στις επιλογές μας το καλοκαίρι. Είναι λογικό να θέλεις να ξαποστάσεις σε ένα νησί, να κάνεις τα μπάνια σου και να απολαύσεις τη θέα της θάλασσας. Ή και όχι. Υπάρχουν και εκείνοι που τους καλοκαιρινούς μήνες αποφεύγουν τα νησιά λόγω κόσμου. Άλλοι δεν είναι καν της θάλασσας.

Ευτυχώς ζούμε σε μια χώρα με πληθώρα επιλογών. Και ποιός είπε ότι οι ορεινοί προορισμοί, που έχουν βαφτιστεί λανθασμένα «χειμερινοί», δεν κάνουν για το καλοκαίρι. Θα έχεις την ησυχία σου μακριά από τους τουρίστες, θα έρθεις κοντά με τη φύση και θα ηρεμήσεις. Για αυτό δεν είναι άλλωστε οι διακοπές; Σου έχουμε, λοιπόν, τους 5 κορυφαίους εναλλακτικούς προορισμούς για φέτος, μιας και οι τιμές στα νησιά έφτασαν στα ύψη.

Ενναλακτικοί προορισμοί για το καλοκαίρι

Τζουμέρκα

Τα Τζουμέρκα είναι μια οροσειρά στην Ήπειρο, που ουσιαστικά αποτελεί νότιο τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου. Υψώνεται μεταξύ των ποταμών Αράχθου και Αχελώου. Πλέον στον Άραχθο υπάρχουν πολλοί λουόμενοι που επιλέγουν τα ορεινά χωριά της Ηπείρου για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Όχι, θα κάτσουν να σκάσουν. Μπορείς να κάνεις μπάνιο στο κρύο ποτάμι και να συμμετάσχεις σε διάφορες δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία και το rafting.

Το rafting ξεκινά από τη Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι και φτάνει έως το Γεφύρι της Πλάκας. Η επιχειρηματικότητα ανθίζει στην περιοχή και μπορείς να συμβάλλεις σε αυτή. Επίσης θα βρεις πολλά ξενοδοχεία και airbnb στην ευρύτερη περιοχή.

Πολυλίμνιο

Βρίσκεται κοντά στο χωριό Χαραυγή και 34χλμ από την Καλαμάτα. Αυτό σημαίνει ότι η βάση σου θα είναι είτε στη Καλαμάτα, είτε σε κάποιο χωριό πιο κοντά στον προορισμό σου. Αν είναι ένα μέρος που μπορείς να το απολαύσεις σε μια μονοήμερη απόδραση, αξίζει τον κόπο. Το μονοπάτι διασχίζεται μόνο με τα πόδια, καθώς θα χρειαστεί να σκαρφαλώσεις σε βράχια και να περάσεις από ξύλινες γέφυρες. Στη διαδρομή θα περάσεις από έξι παραμυθένιες λίμνες και το μάτι σου ανοίγει από την βλάστηση της φύσης.

Η αίσθηση που θα νιώσεις όταν αντικρίσεις τους καθηλωτικούς καταρράκτες και βουτήξεις στο παγωμένο νερό των λιμνών, είναι ανεκτίμητη. Σίγουρα θα αναζωογονηθείς και θα νιώσεις σαν να σου κάνουν φυσικό λίφτινγκ στο σώμα και το πρόσωπο.

Πήλιο

Έχει καθιερωθεί σαν τον top χειμερινό προορισμό, όμως, η αλήθεια είναι ότι το Πήλιο κάνει για όλες τις εποχές. Παντρεύει την θάλασσα με τα βουνά και ικανοποιεί όλα τα γούστα. Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν κάμπινγκ στις παραλίες του, καθώς μπορούν έτσι να απολαύσουν απλόχερα την φύση που οργιάζει. Ο Μυλοπόταμος είναι από τις πιο γνωστές παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλές για να ανακαλύψεις. Κάποιες είναι κρυμμένες και εκεί μπορείς να έχεις την απόλυτη ηρεμία με ένα βιβλίο και ένα καφέ στο χέρι. Αυτό σημαίνει καλοκαίρι!

Νεστόριο

Το καταπράσινο Νεστόριο είναι χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στη Μακεδονία και είναι ξακουστό για το φεστιβάλ River Party. Εδώ και περίπου 4 δεκαετίες δεκάδες άνθρωποι το επιλέγουν για να κατασκηνώσουν, απολαμβάνοντας το φεστιβάλ και συμμετέχοντας στις δραστηριότητες που προσφέρονται. Προφανώς και μπορείς να δροσιστείς στον ποταμό Αλιάκμονα και να αγναντέψεις το τοπίο με τον σπάνιο φυσικό πλούτο. Επίσης όσοι αγαπούν τα extreme sports μπορούν να κάνουν rafting, καγιάκ, ορειβασία κι άλλα πολλά.

Μεθώνη- Κορώνη

Η Μεθώνη και Κορώνη βρίσκονται στο πρώτο πόδι της Πελοποννήσου, απέχουν μόλις μια ώρα η μια από την άλλη και είναι από αυτούς τους προορισμούς της Ελλάδας, που έστω και μια φορά στη ζωή του πρέπει να τους επισκεφθείς. Το επιβλητικό κάστρο της Κορώνης είναι σημά κατατεθέν της περιοχής, το οποίος στέκει αγέρωχο στο χρόνο. Το ίδιο συμβαίνει και με το ενετικό κάστρο στη Μεθώνη. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να περιπλανηθείτε μέσα σε αυτά, καθώς θα νιώσετε την ιστορία του τόπου να απλώνεται σε κάθε γωνιά. Πέρα από τα μπάνια στα καταγάλανα νερά – όπου κάνουν και κάμπινγκ- , μπορείτε με καΐκι να περάσετε από τη Μεθώνη στα απέναντι ερημονήσια, τις Μεσσηνιακές Οινούσσες.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

5 πισίνες στην Αθήνα για να μην φας την ταλαιπωρία της θάλασσας

The Arctic Hideaway: Το δημιουργικό κι απομονωμένο καταφύγιο της Νορβηγίας

Σε αυτό το χωριό της Πάρου θα βγάλεις φωτογραφίες που θα ζηλέψουν όλοι οι influencers