Ξέρουμε ότι η χώρα μας είναι βγαλμένη από ποίημα αλλά δεν ξέραμε ότι έχει σπάσει και όλα τα ταμεία. Για ακόμα μία φορά ένα ελληνικό νησί χαρακτηρίστηκε ως το πιο αυθεντικό και προσιτό και κατάφερε να σκαρφαλώσει στη λίστα με τους 10 ιδανικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα το ελληνικό αυτό νησί, βρίσκεται στα Δωδεκάνησα και είναι ήδη το δεύτερο μεγαλύτερο του συγκεκριμένου συμπλέγματος. Έχετε καμιά ιδέα ποιο μπορεί να είναι;

Το ελληνικό νησί

Στο επίκεντρο διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται η Κάρπαθος ενόψει της νέας σεζόν. Πρόσφατα η Evening Standard συμπεριέλαβε την Κάρπαθο ανάμεσα στους δέκα ιδανικούς προορισμούς της Ευρώπης που προσφέρονται για διακοπές κατά τη χαμηλή σεζόν.

Σύμφωνα με τη δημοφιλή βρετανική εφημερίδα η Κάρπαθος παρέχει τουριστικές υπηρεσίες χωρίς παράλογα κόστη και προσφέρει μια αυθεντική ματιά στον τρόπο ζωής που διατηρείται στα ελληνικά νησιά.

Το κάναμε και πάλι το θαύμα μας: Ποιο είναι το ελληνικό νησί που φιγουράρει στους 10 ιδανικούς προορισμούς της Ευρώπης

Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει και ο Guardian που συμπεριέλαβε την Σαρία στις 24 πιο συναρπαστικές εμπειρίες για παραθερισμό σε ονειρικές παραλίες και αναγνωρίζει την Κάρπαθο ως ένα από τα πιο καλά διατηρημένα μυστικά μέρη στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το διεθνές μέσο, οι διακοπές στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις μέσα από τα γραφικά χωριά, τη ξεχωριστή γαστρονομία, τις μοναδικές παραδόσεις και τη Σαρία που άλλοτε αποτελούσε αγαπημένο λημέρι των πειρατών.

Το κάναμε και πάλι το θαύμα μας: Ποιο είναι το ελληνικό νησί που φιγουράρει στους 10 ιδανικούς προορισμούς της Ευρώπης

Επιπλέον, η ανοδική δυναμική του προορισμού στο εξωτερικό διαφαίνεται και από την πρόσφατη ένταξη της Καρπάθου στους δέκα δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς, που προέκυψαν έπειτα από ψηφοφορία στην ολλανδική ταξιδιωτική ιστοσελίδα Griekenland.net.

Θαύμασε το μεγαλείο μας Ευρώπη!

*Photo Credits: Shutterstock