Η εταιρεία Hilton ανακοίνωσε την υπογραφή τεσσάρων νέων συμφωνιών franchise: Hilton Alvor, που αναμένεται να ανοίξει το 2026, Cala San Miguel Hotel Ibiza, Club Cala San Miguel Hotel Ibiza και Numo Ierapetra Beach Resort Crete, και οι τρεις υπό την επωνυμία Curio Collection by Hilton. Αυτές οι συμφωνίες προστίθενται στη λίστα των νέων ευρωπαϊκών ακινήτων που πρόκειται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Κροατία και τη Μάλτα.

Με τα χρόνια, δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί όπως η Ελλάδα και η Σαρδηνία έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα. Σε απάντηση αυτής της αυξανόμενης ζήτησης, η Hilton άνοιξε περισσότερα από 20 θέρετρα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική πέρυσι, κάτω από έξι από τις μάρκες της. Αυτή η επέκταση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Hilton να αυξήσει το χαρτοφυλάκιό της σε θέρετρα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο αριθμός των θέρετρων έχει διπλασιαστεί σε περισσότερα από 300 ξενοδοχεία παγκοσμίως.

Hilton: Αυτά είναι τα 10 τουριστικά θέρετρα που αναμένεται να ανοίξουν το 2026

Τα κυριότερα σχέδια των νέων εγκαινίων περιλαμβάνουν το Hilton Alvor 363 δωματίων στην περιοχή Algarve της Πορτογαλίας. Το ξενοδοχείο θα προσφέρει μια σειρά από επιλογές για φαγητό, εγκαταστάσεις ευεξίας και χώρο εκδηλώσεων 1.200 τετραγωνικών μέτρων.

Επιπλέον, δύο ξενοδοχεία στην Ίμπιζα με την επωνυμία Curio Collection by Hilton θα ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι. Το Cala San Miguel Hotel Ibiza θα προσφέρει 196 δωμάτια με άμεση πρόσβαση στην παραλία, ενώ το Club Cala San Miguel Hotel Ibiza, σχεδιασμένο μόνο για ενήλικες πελάτες, θα προσφέρει 96 δωμάτια και εγκαταστάσεις πρώτης κατηγορίας.

Τέλος, το Numo Ierapetra Beach Resort Crete, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Κρήτη, θα προσφέρει 132 δωμάτια και σουίτες, καθώς και μια σειρά από εγκαταστάσεις ευεξίας και αναψυχής, όπως πολυτελές σπα και υπαίθριο σινεμά.

Numo Ierapetra Beach Resort Crete, Curio Collection by Hilton

Στη νοτιοανατολική πλευρά της Κρήτης, σε μια ανεξερεύνητη ακόμα περιοχή του νησιού την Ιεράπετρα, το Numo Ierapetra Beach Resort Crete αποτελεί ένα exclusive παραθαλάσσιο resost σχεδιασμένο για ενήλικες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συμφωνίας franchise με την NUMO Hospitality, που είναι η δεύτερη της Hilton με την εταιρία μετά το άνοιγμα του Royal Senses Resort & Spa Crete, Curio Collection by Hilton το 2021.

hilton

Διαθέτει 132 δωμάτια και σουίτες, δύο πισίνες, γυμναστήριο εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, γήπεδο τένις και ένα μπουτίκ σπα που το καθιστά ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της ευεξίας. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές ανέσεις όπως ένα υπαίθριο σινεμά με φόντο ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο. Η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και αγαπημένος προορισμός για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες, μαγεύει τους επισκέπτες της με το απίστευτο φυσικό κάλλος, τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις και τους χώρους αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Hilton: Αυτά είναι τα 10 τουριστικά θέρετρα που αναμένεται να ανοίξουν το 2026

Τα υπόλοιπα σχέδια της Hilton

Τα καλοκαιρινά εγκαίνια στη Μεσόγειο περιλαμβάνουν επίσης το Isla Brown Chania Crete Resort, το Isla Brown Corinthia Resort & Spa, το Mangia’s Santa Teresa Sardinia, το DoubleTree by Hilton Malta και το Keight Hotel Opatija, όλα μέρος της αριστοκρατικής συλλογής Curio by Hilton.

«Η ζήτηση για θέρετρα υψηλής ποιότητας τόσο σε διεθνή τουριστικά σημεία όσο και σε ταχέως αναπτυσσόμενους προορισμούς αναψυχής αυξάνεται, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη θέρετρων με τα εμπορικά σήματα Hilton. Μόνο πέρυσι, περισσότερα από το ένα πέμπτο των εγκαινίων μας στην Ευρώπη , η Μέση Ανατολή και η Αφρική ήταν θέρετρα και, συνεργαζόμενοι με ένα ευρύ φάσμα ιδιοκτητών, αναμένουμε συνεχή ανάπτυξη σε αυτό το τμήμα της αγοράς, ιδιαίτερα στους μεσογειακούς προορισμούς των νησιών προσφέρουν εξαιρετικές ιδιοκτησίες σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ίμπιζα, το Αλγκάρβε και η Κρήτη, επεκτείνοντας τη γκάμα των θέρετρων μας σε όλη την περιοχή με διάφορες επωνυμίες», είπε ο Patrick Fitzgibbon, ανώτερος αντιπρόεδρος ανάπτυξης για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική της Hilton.