Μένει ακόμα ένας μήνας καλοκαιριού και σίγουρα κάποιοι από εσάς έχετε κλείσει τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για κάποιο ελληνικό νησί. Μερικοί ακόμα θα το σκέφτεστε μέχρι να βρείτε ποιος είναι ο κατάλληλος προορισμός για εσάς και την παρέα σας. Μιας και έχουμε ήδη αναφερθεί στα αρνητικά του Αιγαίου πελάγους, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το Ιόνιο.

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το πέλαγος που ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία σας και τις παραξενιές σας, τότε σας έχουμε απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι τα δύο πελάγη έχουν φανατικούς χούλιγκαν, που ο ένας μπορεί να αντικρούσει με επιχειρήματα τον άλλο. Κάποιοι λατρεύουν να μισούν το Αιγαίο, κι άλλοι το Ιόνιο.

Και τα δύο πελάγη είναι μαγευτικά, απλά καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Μαζέψαμε, λοιπόν, όλα τα ενοχλητικά πράγματα που έχει το Ιόνιο πέλαγος, που μπορεί να σας κάνουν να ρίξετε μαύρη πέτρα πίσω σας και να μην το ξαναεπισκεφθείτε. Προφανώς και μερικά από τα παρακάτω facts ισχύουν και για το Αιγαίο, αλλά δεν τα συναντάς τόσο συχνά.

Γιατί να μην πας στο Ιόνιο

Η χώρα στα νησιά του θυμίζει Αθήνα

Το κακό με τα Επτάνησα είναι η έκτασή τους. Πραγματικά είναι τόσο μεγάλα, που η χώρα τους δεν θυμίζει μια γραφική πόλη, όπως αυτή στις Κυκλάδες, αλλά την Αθήνα. Θα είναι σαν έχεις φύγει, αλλά θα είσαι εκεί. Αμάξια, κίνηση και φασαρία. Αν και έχουν μια γραφικότητα, τα καταστήματα αλυσίδες σε συνδυασμό με την πολυκοσμία, σε κάνει να νιώθεις ότι δεν βρίσκεσαι σε κάποιο νησί. Περισσότερο μοιάζουν με μεγαλούπολη. Για να βγεις από τη χώρα και να πας στις παραλίες χρειάζεσαι συνήθως αμάξι, οπότε πάλι δεν γλιτώνεις την βενζίνη.

Χρειάζεσαι σκάφος για τις περισσότερες παραλίες

Οι κοινή θνητοί που δεν διαθέτουμε ιστιοπλοϊκό, βολευόμαστε με τις πιο mainstream παραλίες στο Ιόνιο, που τιγκάρουν από κόσμο. Η ελίτ έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει νέα τοπία, να πάει στο Μεγανήσι, στον Σκορπιό, στον Κάλαμο και γενικά σε πιο απομονωμένες παραλίες. Ή απλά μπορούν να αράξουν με το σκάφος στην μέση του πελάγους και να κάνουν βουτιές στα καταγάλανα νερά. Δυστυχώς αυτά τα προνόμια δεν τα έχουν όλοι. Δεν είναι τυχαίο ότι μερικά από τα Επτάνησα, όπως η Ιθάκη, λέγεται ότι είναι μόνο για «σκαφάτους».

Βαθιά νερά με κοτρόνες

Σε περίπτωση που είσαι της άμμου και των ρηχών νερών, τότε στο Ιόνιο θα φρίξεις. Οι περισσότερες παραλίες είναι βαθιές, Δεν προλαβαίνεις να κάνεις ένα βήμα και βουλιάζεις. Σίγουρα όχι η καλύτερη επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Σε κάποια νησιά, επίσης, παίζει πολύς βράχος και μυτερές πέτρες, όχι και τόσο φιλικές για τα πόδια.

Περνάς από Survivor για μια παραλία

Για να φτάσεις σε μερικές «ψαγμένες» παραλίες στο Ιόνιο πρέπει να περάσεις από δρομάκια -συνήθως χωματόδρομους- γεμάτα με εμπόδια. Πέτρες, κλαδιά, μέλισσες, η Σκύλλα και η Χάρυβδη. Δεν ξέρεις τι μπορείς να συναντήσεις καθώς κατηφορίζεις. Αν και η θέα και η παραλία ανταμείβει τον κόπο σου, μέχρι να φτάσεις έχεις βγάλει την μπέμπελη. Βέβαια, η απόλαυση είναι διπλή όταν μπαίνεις στο καταπαγωμένο νερό της θάλασσας. Το θέμα είναι αν αντέχεις να περπατήσεις και να ξανανέβεις πάνω μέσα στο λιοπύρι.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Tips για να επιβιώσεις στα φετινά καλοκαιρινά πανηγύρια

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι λόγοι που «μπάναρε» Meghan και Harry από τις καλοκαιρινές της διακοπές

Οι στιλιστικές προτάσεις της ημέρας: Σαγιονάρα στο Προεδρικό Μέγαρο, διαφορετικό παπούτσι σε κάθε πόδι και στολή κενταύρου για βραδινή έξοδο