Στην εικοσάδα με τις κορυφαίες παραλίες γυμνιστών του κόσμου βρέθηκε και η παραλία «Κόκκινη Άμμος» στα Μάταλα της Κρήτης.

Κρυμμένη από την κοινή θέα, αλλά όχι άγνωστη από τους λάτρεις της κρητικής φύσης, μια παραλία, μόλις μια ανάσα από τα κοσμοπολίτικα Μάταλα, υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες για τους επισκέπτες.

Η «Κόκκινη Άμμος» πήρε το όνομά της από την άμμο και τους βράχους της στο χρώμα της ώχρας. Για να φτάσει κανείς σε αυτή χρειάζεται να περπατήσει 20 λεπτά από τα Μάταλα ή να πάρει το καΐκι το λιμάνι του χωριού.

Η παραλία αυτή, που αποτέλεσε μία από τις πρώτες παραλίες των χίπηδων τη δεκαετία του 1960, φιλοξενεί ένα μικρό μπαρ που ονομάζεται «Γιάννης», το οποίο είναι γνωστό για τα μοχίτο του.

Το πρώτο πράγμα που «αγγίζει» τους επισκέπτες είναι τα πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά και ο βράχος που οριοθετεί το ένα άκρο της παραλίας και αποτελεί το δίδυμο του γνωστού των Ματάλων, χωρίς όμως τις σπηλιές. Τα πετρώματα μαγεύουν με τις αποχρώσεις που παίρνουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας και το φως, που τα κάνει να στραφταλίζουν.

Ποιες είναι, όμως, οι υπόλοιπες 19 παραλίες γυμνιστών που κέρδισαν μια θέση σε αυτή τη μακρά λίστα μοναδικών ακτών ανά τον κόσμο;

Ουρουγουάη: Playa Naturista Chihuahua
Λιθουανία: Nida Nude Beach
Νέα Ζηλανδία: Little Palm Beach, Waiheke
Κροατία: Nugal Beach
Μασαχουσέτη: Moshup Beach, Martha’s Vineyard
Καλιφόρνια: Black’s Beach, La Jolla
Αυστραλία: Lady Bay Beach, Sydney
Γερμανία: Buhne 16, Sylt
Καναδάς: Wreck Beach, Vancouver
Άγιος Βαρθολομαίος: Anse de Grande Saline
Ισπανία: Platja des Cavallet, Ibiza
Χαβάη: Little Beach, Maui
Γαλλία: Cap d’Agde beach
Νότια Αφρική: Mpenjati Beach, KwaZulu-Natal
Μεξικό: Playa Zipolite, Oaxaca
Ισραήλ: Metsoke Dragot
Βραζιλία: Praia Massarandupió, Bahia
Ιταλία: Spiaggia di Guvano, Vernazza
Φλόριντα: Haulover Beach Park, Miami